ADD; “Kadınlar ayakta durabiliyorsa Atatürk ve Cumhuriyet  sayesindedir”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Avukat Emine Eser, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; “kadınlar başbakan, bakan,  belediye başkanı olabiliyorlarsa,  bilimle sanatla uğraşıyor akademisyen olabiliyorlarsa bu Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet sayesindedir” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Avukat Emine Eser, son yıllarda ülkemizde bir Araplaşma özentiliği başladığını, bunun sonucunda da kadınların mal olarak görüldüğünü söyledi.

“KADINLAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLMEKTEDİR”

Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!

Eser, “Bu gün Türkiye’ kadınlar okuyup iş sahibi olabiliyorsa, kadınlar Avukat, doktor, öğretmen, memur, müdür, işyeri sahibi, iş kadını olabiliyorsa, kadınlar başbakan, bakan,  belediye başkanı olabiliyorlarsa,  bilimle sanatla uğraşıyor akadamisyen olabiliyorlarsa bu Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Kadınlar kısmen de olsa çalışıp üretip ürettiği para ile kendi ayakları üzerinde durabilmektedir” ifadesini kullandı.

“ARAP ÖZENTİLİĞİ KADINLARI GERİ PLANA İTİYOR”

Eser açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Ne acıdır ki  Son yıllarda ülkemizde bir Araplaşma özentiliği başlamıştır.  Artık 6 yaşındaki kızların evlenebileceğini söylenmekte, hamile kadınların sokağa çıkması, kadının kahkaha atması, kürtaj olup olmayacağı, sezeryan olup olmayacağı, mini etek giyip giyemeyeceği erkekler tarafından tartışılmaktadır. Bu zihniyetteki erkekler tarafından kadınların çalışması nedeni ile erkekler iş bulamıyor denilmektedir. Kadınlar eve hapsedilmek istenmektedir. Kadınlar nerede ise bir mal olarak görülmektedir.

Bu Araplaşma özentilisi içinde gidersek Suudi Arabistan şeyhinin dediği ‘’koca aç kaldığında karısını yiyebilir.’’ Noktasına gelmemiz yakındır.  Ne yazık ki bu zihniyet kadın ve erkeğin  el ele tutuşması ecnebilerin geleneğidir. Sokakta kadın erkek elele tutuşmamalı, koca karısına sokakta ip bağlayarak dışarı çıkmalıdır derken, ecnebilerin yaptığı son model uçak ve jiplere binmekte bir günah görmemektedirler. Bu zihniyetin iktidarda olması nedeni ile kadına karşı şiddet,  cinsel suçlar,  kadın cinayetleri artmıştır. Çocuk istismarları artmıştır.

“CUMHURİYET SAHİP ÇIKMAYA VE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Bu konuların gündemde olduğu bir ülkede emekçi kadınlar günü kutlamak lükstür. Sadece bu günü kutlamak yetersizdir. Kadınlarımızın bu günü kutlamaktan öte Cumhuriyetin kendine verdiği haklarını korumak için mücadele içinde olmaları gerekmektedir.  Çok sayıda kadının Cumhuriyetin kadınlara verdiği hakların bilincinde olması ve Cumhuriyetin verdiği hakları korumak ve Cumhuriyetin verdiği hakları daha ileri götürmek için mücadele içine girmeleri kadınların tek kurtuluşu olacaktır.  Kadınlarımızı toplumda hak ettiği yere gelmeleri için Atatürkçü( Kemalist) düşünceye sahip çıkmaya, Cumhuriyetin verdiği kazanımlara sahip çıkmaya ve bu konuda mücadeleye çağırıyoruz. Kadınlar için her günün 8 Mart olması dileği ile saygılar sunarım.”

Editör: TE Bilişim