Uşak’ı Uşak İli Kalkınma Vakfı tanıtacak

Uşak’ı tanıtmak amacıyla kurulan ve bundan 10 yıl öncesine kadar bu görevi yürüten Uşak İli Kalkınma Vakfı, Uşak Valisi Ahmet Okur başkanlığında yeniden yapılanmaya gitti.

Uşak İli Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Vali Ahmet Okur başkanlığında toplandı. Valilik makam toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ahmet Okur ile birlikte Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Uşak Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer ve Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Saadettin Öztürk katıldı.

KAMU VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİR ARAYA GELDİ

Toplantıda 2 Şubat 2016 tarihinde yapılan Uşak İli Kalkınma Vakfı Genel Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda teşekkül eden yeni yönetimin vakıf senedinde öngörüldüğü şekilde görev taksimatı yapıldı. Buna göre Başkanlığını Vali Ahmet Okur’ur yürüttüğü Uşak İli Kalkınma Vakfında Belediye Başkanı Nurullah Cahan Vakıf Başkan Vekili, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer Sayman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da Vakıf Sekreteri olarak yönetimde görev aldı.

Vali Ahmet Okur görev paylaşımının ardından yaptığı konuşmada Uşak ili kamu ve özel sektör birikiminin etkili ve verimli bir şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla Uşak İli Kalkınma Vakfının faaliyetlerini yeni gündemlerle sürdürmesi için harekete geçtiklerini bu çerçevede Uşak Üniversitesi bünyesinde yürütülen çalışmaların daha kapsamlı olması amacıyla Valilik bünyesinde vakfın genel kurulda alınan kararlar doğrultusunda yeniden şekillendiğini ifade etti.

Vali Okur konuşmasının devamında şunları söyledi: “Uşak ilimizi sanayisiyle olduğu kadar tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle tanıtmak noktasında mevcut vakfımızdan en yüksek düzeyde faydalanmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1990lı yıllarda Uşak ilimizde bir üniversite kurmak gibi çok önemli bir görev ifa eden Uşak İli Kalkınma Vakfımız bundan 10 yıl önce bu amacın gerçekleşmesiyle asli görevini ifa etmiş bulunuyor. Bununla birlikte ilin gerek kamu gerekse özel kesimdeki tüm aktörlerini bir araya getirmesi, Uşak için söyleyecek sözü gerçekleştirilecek bir projesi olanlara zemin sağlaması açısından vakfımızın yeni içerik ve amaçlarla canlandırılması için bir araya geldik. İlgili mevzuat ve vakıf senedinde öngörüldüğü haliyle vakfımızın kapsamı genişletilecek olan amaçlarını gerçekleştirmek üzere yönetim kurulumuzu da daha geniş katılımlı olması için düzenlemeler yaptık. Uşak’ın önüne belirli hedefler koyup bundan önce gerçekleştirilen başarılı çalışmalar gibi el birliğiyle, fikir birliğiyle ilimizi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımaya gayreti içinde olacağız.”

 

VAKIF UŞAK’IN TARİH VE TURİZMİNİ TANITACAK

Vali Ahmet Okur ve yönetim kurulu üyeleri Vakfın tarih, turizm ve tanıtım ağırlıklı yeni amaç ve hedefleri doğrultusunda yapılacak çalışmalar hakkında toplantıya davet ettiği arkeologlardan brifing aldı. Uşak Üniversitesinde arkeoloji konularında çalışmalar yapan akademisyenlerin verdiği bilgilerin ardından konuyu değerlendiren Vali Okur, “Uşak ilimizin altı da üstü de Anadolu’nun önemli zenginliklerini ihtiva ediyor. Bilinen tarihi milattan önce 5 binli yıllara kadar uzanan Uşak’ın aslında çok daha eski devirlere uzandığına ilişkin heyecan verici tespitler var. Eğer kazılar sonucunda baştaki öngörüler doğru çıkarsa bundan sonra Anadolu’da bilinen tarihe yeni bir yaklaşımla bakmak gerekecek. Üniversitemiz bünyesinde ilimizde öncelikle Ulubey ilçemizde yer alan eski yerleşim Blaundos Antik Kenti’nde bilimsel anlamda kazı, onarım, koruma, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını içeren geniş kapsamlı bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Söz konusu antik kenti bir bütün olarak ortaya çıkaracak uzun soluklu bu proje için finansmanı sağlamak üzere gerekli girişimleri başlattık. Gerek vakfımız gerekse kurmayı planladığımız birlik marifetiyle Uşak’ı önemli turizm noktaları arasına koyacak bu çalışma ilimizin kalkınma ve gelişmesine önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak

‘UŞAK’TA TANITILACAK ÇOK YER VAR’

Vali Okur çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ifade ettiği konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Uşak ilimiz gerçekten keşfedilmeyi bekleyen pek çok yer altı ve yer üstü varlığa sahip. Bunları hem insanlık tarihimize kazandırmak hem de bu dönüşüm sırasında sağlanacak turizm gelirleriyle ilimizin kalkınma ve gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Blaundos projesi Uşak İli Kalkınma Vakfımızın yeni yapılanması kapsamında yapacağı ilk önemli çalışması olacak, benzer çalışmaları da sürdürmeyi planlıyoruz.”

Editör: TE Bilişim