Güvenlik ve kirlilik nedeniyle, yeterince kullanılamayan Karaağaç Göleti ve çevresi, yapılacak olan çevre düzenlemesi ve güvenlik çalışmalarıyla, kentin yeni çadır ve karavan kampı haline gelecek. Uşak’ta yaz dönemlerinde, çadır kampı yapmak isteyen, fakat güvenlik sorunları nedeniyle farklı kentlere gitmek zorunda kalanlar, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan çalışmalar sonucunda, Karaağaç Göleti’nin çevresinde çadır kuracaklar ve burada sportif olta balıkçılığı gibi faaliyetler yapacaklar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 31 Mart 2019 yerel seçimleri döneminde, projeleri arasına aldığı, “Yeşil Karaağaç” için bazı açıklamalarda bulundu. Karaağaç Göleti ve çevresinde bir güvenlik çalışması yapılacağını kaydeden Başkan Çakın, “Seçim döneminde, bu projeyle ilgili yapacağımız çalışmaları vatandaşımıza anlattık. Şu anda bölgemizin çevresini çitle çevireceğiz ve bu alana yeterli sayıda güvenlik personeli yerleştireceğiz. Karaağaç Göleti ve çevresinde zaman zaman istenmeyen misafirler olabiliyor ve vatandaşımız da bu noktada Çrahatsızlık duyabiliyor. Bizler güvenlik görevlileri ve diğer önlemlerle bu tip sorunların önüne geçeceğiz. Bölgemizde, öncelikle huzuru ve güveni inşa ederek, akabinde diğer çalışmalarımızı da hayata geçireceğiz” dedi.

Bölgeye bir çadır kamp alanı kuracaklarını kaydeden Çakın, şöyle konuştu: “Özellikle hafta sonları tatil günlerinde, şehir merkezinden uzaklaşmak ve kısa süreliğine de olsa çadır tatili yapmak isteyenler olabiliyor. Bu noktada ilimizde güvenliği sağlanmış, içinde çeşitli donatıları, market, tuvalet ve temel ihtiyaçların karşılanacağı bir alan yok. Karaağaç projemizde, çadır ve kamp alanına da geniş ölçüde yer vereceğiz. Burada yürüyüş yolları yapacağız ve vatandaşımızın doğayla iç içe olmasını sağlayacağız. Doğal yapıyı bozmadan bölgemizi bir çekim merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

Başkan Çakın, göletin bulunduğu bölgeye iskeleler kurarak, sportif olta balıkçılığı için de ayrı bir alan oluşturacaklarını belirterek, “Ayrıca burada okçuluk ve diğer geleneksel sporlar için de zemin oluşacak” ifadesini kullandı.

Eşme'deki cami açılışında Vali ve vekil, başkana övgüler dizdi! Eşme'deki cami açılışında Vali ve vekil, başkana övgüler dizdi!

PANDEMİ SONRASI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖZEL PARKLAR İNŞA EDİYORUZ

Kent merkezindeki oyun grupları ve parklar hakkında da bilgi veren Başkan Çakın, 2020’de çocuklar için ulaşılabilir 21 yeni parkın tamamlandığını ve bu alanlarda kauçuk zemin yapımı için de çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Başkan Çakın, “Çocuklarımız pandemi nedeniyle evlerinde çok fazla kaldı ve pandemi sonrasında enerjilerini atacakları özel alanlar oluşturduk. Parklarımızın yanı sıra 15 yeni basketbol ve voleybol sahası için de yapım sürecini başlattık” dedi.

HABER İZİNLİ VEYA İZİNSİZ KULLANILAMAZ. YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR.

Editör: TE Bilişim