Ali İsmail Korkmaz’ın zanlıları için verilen karar protesto edildi

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklandı. Kararı protesto için birçok ilde olduğu gibi Uşak’ta da bir yürüyüş düzenlenerek mahkeme kararı protesto edildi.

Uşak Belediyesi önünde toplanan yüz kişilik “Emek ve Demokrasi Platformu” üyesi bir grup, Kayseri de görülen davanın kararını protesto ederek, yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

İsmetpaşa Caddesi’nde slogan atarak ve pankartlarla yürüyen grup, Tiritoğlu Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını, Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı ve KESK İl Temsilcisi Burak yavaş okudu. Yavaş’ın açıklaması şöyle:

‘Ali İsmail Korkmaz linç edildi’

“Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve faşistler tarafından linç edilerek öldürülen Ali İsmail KORKMAZ’a ilişkin Kayseri’de görülen davanın bugünkü (21.01.2015) duruşmasında karar verildi. Ali İsmail KORKMAZ’ı sopalarla linç ederek katleden polislere ““kasten adam öldürmek”ten değil de “'kastı aşan surette yaralama"dan ceza verilmesi ve ardından da “iyi hal”den indirim uygulanması adalete duyulan güvensizliğin haklılığını bir kez daha teyit etmiştir. Mahkemenin kararı kamuoyu vicdanını yaralamış, demokratik muhalefete yönelik iktidarın oluşturduğu otoriter ve baskıcı ortama güç katmıştır.

‘Mahkemeyi kınıyoruz’

Mahkemenin bu kararından cesaret alınmış olmalı ki, mahkeme salonundaki kimi polisler ailelere silah çekmiş mahkeme dışında ise gazla ve copla saldırılmıştır.

Gerek mahkeme sırasında gerekse de karar sonrası mahkeme dışında polisin duruşmayı izleyenlere karşı yaptığı saldırıyı kınıyor, hak ve özgürlüklere yönelik baskıların son bulmasını istiyoruz.

Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da davanın takipçisi olacak, adalet yerini buluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. “

Editör: TE Bilişim