ADD Uşak Şubesi Genel Kurulu buruk geçti

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi olağan genel kurulu yapıldı. Kayıtlı 501 üyesi olan genel kurula 75 üyenin katılması ve mevcut Başkan Arif Güvenir’in karşısında rakip olmaması genel kurulun sönük geçmesine neden oldu.

İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan ADD Uşak Şubesi Olağan Genel Kurulu 2. Toplantısı yapıldı. Kayıtlı 501 üyesi olan genel kurula 75 üye katıldı. Daha önce aday çıkaracağını açıklayan ADD eski Başkanı Ercan Uzun, Güvenir’in kendisini destekleyen üyeleri sildiği gerekçesiyle, aday çıkarmaktan vazgeçtiği ve genel kurulu protesto ettiği gerekçesiyle genel kurula destekçileri ile katılmadığı öğrenildi.

ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir de, “Üye kaydı silinenler, 2015 yılı 31 Aralık tarihine kadar aidat borcu ödemeyen üyelerdir. Kayıtlarının silinmesi genel merkezimizin talimatı ile gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir grup, kişi ya da görüş baz alınamamış, sadece aidat ödenip ödenmediği dikkate alınmıştır” şeklinde açıklama yaptı.

KATILIM DÜŞÜK OLDU

Kongrenin divan başkanlığına emekli Öğretmen Ahmet Özpınar, üyeliklerine de Orhan Ateş, Enes Uyulmaz ve Turan Özsoy seçildi. Divan Başkanı Ahmet Özpınar ve ADD Uşak Şubesi Kurucu başkanı Dündar Helvacıoğlu, genele kurula katılımın az olmasından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Genele kurula konuk olarak; Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı ve KESK İl Temsilcisi Burak Yavaş ve Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir katıldı.

Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarının okunup aklanmasından sonra, mevcut Başkan Dr. Arif Güvenir’in hazırladığı tek liste ile seçime gidildi.

ADD Uşak Şube Başkanlığı görevini 4 yıldır sürdüren Dr. Arif Güvenir, üyelere tekrar teveccüh gösterip kendilerini seçtiği için teşekkür etti. Güvenir, “ADD Uşak Şube Başkanlığı görevine siz değerli üyelerimizin oyları ile 2 yıl daha seçildim. Yeni dönemde bu onurlu göreve seçilmekle sorumluluğum arttı. Yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla ben, üyelerimizin bu takdirine layık olmak için yeni projeler üretmeyi planlıyor ve sonuna kadar bu projelerin takipçisi olacağımız sözünü veriyorum” dedi.

Sandıkların açılmasından sonra yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Arif Güvenir (Şube Başkanı) Muzaffer Pişgin, Emine Eser, Ertuğrul Ayhan, Fatma Gökmen, Naile Türk, Ayşen Miary Börekçi, Rafet Gezer, Fatma Arslan.

Denetleme Kurulu: Melek Gökoğlu, Mustafa Alkan, Himmet Yıldız

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

Disiplin Kurulu: Dündar Helvacıoğlu, Abdurrahman Karadağ, Nuhtalip Yaman

Genel merkez Delegeleri: Mustafa Peker, Ahmet Özpınar, Seyfettin Karaayvaz, Ali Osman Gültekin, Osman Efe, Enes Uyulmaz.

 

Editör: TE Bilişim