Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?

Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, son günlerde, sosyal medyada ilçedeki covid-19 vakalarıyla ilgili yapılan paylaşımlarla ilgili, esme.gov.tr adresi üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, covid-19’la mücadele için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü dile getiren Kaymakam Murat Özdemir, pandemi süreci başladığı günden itibaren gerekli önlemlerin alındığını ifade etti. İlçe Hıfzısahha Kurulu’nun aldığı kararların uygulandığını ve bunlara riayet etmeyenlere de cezai işlem yapıldığını belirten Kaymakam Özdemir, ilçedeki vakalarla ilgili şöyle konuştu: “Ne var ki, bu tedbirler sayesinde bu güne dek birkaç vaka ile sınırlı tuttuğumuz pozitif vaka sayısı, son birkaç gün içerisinde ilçemizde faaliyet gösteren bir fabrikamızdan alınan numunelerden bir kısmının pozitif olması nedeniyle ilçemiz genelinde belirli bir ölçüde artış göstermiştir.  Sağlık çalışanlarımız, kolluk kuvvetlerimiz ve gönüllü vatandaşlarımızla birlikte biz kamu görevlileri, salgının boyutlarını ilçemizde en düşük seviyede tutmak için var gücümüzle çalışmaktayız”.

“Ancak salgınla mücadelede kamu yönetiminin tedbir almasının yanı sıra halkımızın kendiliğinden tedbir almasının da bir o kadar önemli olduğu hatırdan çıkarılmamalıdır” diyen Kaymakam Özdemir, “Bu bağlamda istirhamımız, bu kritik süreçte kısıtlı vatandaşlarımız haricindeki vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları, çıkacaklarsa da hijyene, maske takmaya ve özellikle banka, postane, market ve pazar yeri gibi alışveriş yerleri ile caddelerde sosyal mesafeye uymaya azami ölçüde gayret göstermeleridir. Evlerinde kalma durumunda olan vatandaşlarımıza yönelik olarak da başta gıda, ilaç ve maaş ödemeleri gibi birçok ihtiyaç halihazırda Vefa Sosyal Destek Grubumuz tarafından karşılanmaya devam edilmektedir. Mücadelenin başarısı ve kısa sürede olumlu sonuçlar almak için evde kalmaya ve tedbirde ısrarcı olmaya devam edelim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim