İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı
Saadet Partisi’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerindeki, Uşak Belediye Başkan adayı İbrahim Dağgezen, Kent Park alanına inşa edilmesi planlanan 3 bin kişilik cami için yaptığı açıklamada, “Bizler şu anda ekonomik olarak zordayız. Uşak Belediyesi’nde Mehmet Çakın bir enkaz devraldı ve para olmadığı için maaşları ödeyemeyeceği dahi konuşuluyor. İbadet alanı bir park için ihtiyaçtır ve oraya Atapark’taki gibi sadece gelenlerin namazını kalabileceği bir mescit yapılabilir” dedi.

Saadet Partisi’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerindeki, Uşak Belediye Başkan adayı İbrahim Dağgezen, geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan ve Kent Park alanına inşa edilmesi planlanan 3 bin kişilik cami projesiyle ilgili gazetecilere bir açıklama yaptı. Haberi üzüntüyle aldığını belirten İbrahim Dağgezen, “Ayasofya’nın ibadete açılmasını daha önce gündeme getirmiştik ve o dönemde, Reis (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan), ‘Önce Sultan Ahmet’i doldurun, sonra Ayasofya’ya bakarız’ demişti. Bizler de önce, Cinibiz, Dülgeroğlu, Hacı Zeybek, Çakaloz Ulu camileri doldurmalıyız. Bu saydığım ibadethanelerimiz, yapılması planlanan camiye yakın yerdeler. İbadet alanı bir park için ihtiyaçtır ve oraya Atapark’taki gibi sadece gelenlerin namazını kalabileceği bir mescit yapılabilir. Bizler şu anda ekonomik olarak zordayız. Uşak Belediyesi’nde Mehmet Çakın bir enkaz devraldı ve para olmadığı için maaşları ödeyemeyeceği dahi konuşuluyor.  Bu nedenle yatırımlar farklı alanlara olmalı. Turizm ve diğer para getirecek konularda yatırımlar olmalı ve oradan gelecek para eğer fazla olursa cami de yapılabilir” dedi.

KENT PARK, OTOPARK VE YEŞİL ALAN OLMALI
“Ayrıca biz Kent Park’taki alanda bulunan okulları yıktık ve yine yerine betonarme yapı olacak. Burası otopark ve yeşil alan olmalıdır” diyen Dağgezen, şöyle devam etti: “Atapark bugün Uşak için yetersiz ve havalar ısındığında herkes oraya gidiyor. Koru Park ve Çoban Çeşme gibi parklarda oturacak yer bulunmuyor. Kent Park alanında yıkılmayacak binalar var ve bunları gençler için değerlendirmek lazım. Tasarım ve ARGE gibi alanlarda bu yapıları kullanmak lazım.”

BU CAMİ SADECE CUMADAN CUMAYA DOLAR
Camiye yapımına karşı olmadığını ve sadece kamu kaynaklarının verimli değerlendirilmesi gerektiğini savunan Dağgezen, “Ben cami yapımına karşı değilim, sadece ihtiyacı karşılayacak bir yapı olmasından yanayım. Biz camileri cumadan cumaya dolduruyoruz. Önemli olan cami yapmak değil, ahlak ve maneviyat dolu bir nesil yetiştirmek.  Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, Çamlıca Cami’yi eleştirmişti ve dolmadığını ifade etmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı, herkese çağrı yaptı ve 1 günlüğüne cami doldu. Bizler camiye Allah çağırdığı için mi, yoksa kul çağırdığı için mi gideceğiz? Bu camiyi 3 bin değil, bin kişilik de yapsanız sadece Cuma günleri dolar” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim