ENGELLİ VE 65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARDAN NİÇİN PARA ALINIYOR?

Uşak Ufuk Gazetesi ve Uşak Port sitesinde defalarca dile getirdiğimiz, “Uşak’taki toplu taşıma araçlarında yasal hakları olduğu halde, engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlardan niçin para alınıyor?” sorusu Uşak Belediye Meclisi’nde de gündem olmaya devam ediyor. MHP’li Meclis üyesi Orhan Tamer, mecliste bu toplantıda konuyu gündeme getirdi.

Uşak Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı 3. Oturumunda Uşak’ta toplu taşıma yapan halk otobüslerinin engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşları niye ücretsiz taşımadığı konusu görüşülmeye devam ediyor. Uşak Belediye ve Belediye Meclisi Başkanı Nurullah Cahan’ın Uşak dışında olması nedeniyle, katılmadığı toplantıya yardımcısı Hakan Uludağ başkanlık etti. Meclis toplantısının en önemli maddesi, gündemin 21. Sırasında yer alan, “5393 sayılı Belediye Kanununun 15/b maddesindeki "Kanunların Belediyeye verdiği yetki çerçevesinde yönetmelik çıkarmak, belediye yasakları koymak ve uygulamak, kanunlarda belirtilen cezaları vermek.” Hükmüne istinaden Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsleri Hak ediş Yönetmeliği Taslağının görüşülerek karara bağlanması” oldu.

“UYARICI TABELALAR ASILI DEĞİL”

Uşak Belediyesi Ulaşım Müdürü Erhan Selvi, “Bu konuda yeni bir yönetmelik çıktığını, buna uyum sağlamak için Belediye Meclis kararı gerektiğini, bu yönetmelikle, her turun bir bedeli olacağını, tura girmeyen otobüslere ağır para cezaları uygulanacağını” belirtti.

Selvi’nin bilgilendirmesinden sonra söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Orhan Tamer, “Sayın Başkan, Uşak’ta toplu taşıma yapan halk otobüsleri belediye denetimli olduğu halde, bunu belirten bir ibare yok. Ayrıca, otobüslerde, 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlarımızın ücretsiz taşınması konusunda Türkiye’nin tüm illerinde otobüslerde uyarıcı tabelalara olduğu halde, Uşak’ta niçin bu tabelalar otobüslere asılmıyor. Bir de 65 yaş üzeri ve engellilerin ücretsiz taşınmadığı yönünde şikâyetler alıyoruz” dedi.

Başkan Vekili Hakan Uludağ, “Uşak Belediyesi olarak bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Biz de engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz binmesi konusunda tabela asılması için otobüs işletmecileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca, otobüs sürücülerinin insan ilişkileri konusunda eğitim alması için de uğraşıyoruz” şeklinde meclis üyelerine bilgi verdi. Madde tüm grupların oy birliği ile kabul edildi.

Aynı konuyu CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Karakoç, Ekim ayının ilk meclis toplantısında gündeme aldırmıştı.



GÜVENLİKÇİ SAYISI ARTIRILDI

Gündemin bir diğer önemli maddesi ise, “Belediyemize ait Atatürk Parkının güvenlik sorununu gidermek üzere, Atatürk Parkındaki özel güvenlik görevlisi sayılarının 8’den 12’ye çıkarılması gerekmektedir. 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddelerine istinaden Valilik Makamına konuyla ilgili yapılacak müracaatlarda, ilgili sayılı İçişleri Bakanlığının yazısına istinaden Belediye Meclis Kararı istenmektedir. Koruma güvenlik hizmeti satın alınabilmesi için konunun Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması” konusu oldu.

Uşak Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Bekir Akağaç, “Sayın Başkan, Atapark’ta zaten Emniyet Müdürlüğünün önleyici suçlarla ilgili bir birimi var. Burada güvenlikçi sayısını artırmaya niçin gerek duyuyoruz? Belediyeye yeni bir masraf açmaya gerek yok” şeklinde görüş bildirdi.

Meclis Başkan Vekili Hakan Uludağ, “Emniyet Müdürlüğünün birimi suç önleyici. Atapark’ta bulunan özel güvenlikçilerin sayısı, suça müdahale konusunda yetersiz kalmakta. Bunun için ihtiyaç duyduk” şeklinde açıklama yaptı. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

Uşak Üniversitesi'ne KPSS 60'la orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunu personel alınıyor Uşak Üniversitesi'ne KPSS 60'la orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunu personel alınıyor

 

 

Editör: TE Bilişim