Koronavirüsle mücadele kapsamında, pazaryerlerinde bir dizi revizyon yapan Eşme Belediyesi, vatandaşın kesintisiz ve kaliteli gıda temini için, Eşme Ziraat Odası ile birlikte tanzim satış noktası oluşturuldu.

Buna göre, Çarşamba dışında, haftanın tüm günlerinde, tanzim satış noktası faaliyet gösterecek. Burada, sebze, meyve, kahvaltılıklar ve benzeri ürünler, vatandaşa tek tek poşetlenerek, el değmeden satılacak. Ürünlerin fiyatları, en makul düzeyde belirlendi ve sosyal mesafe kuralı göz önüne alınarak, tezgahlara yerleştirildi. Ayrıca tanzim satış noktasına gelen vatandaşların ateşleri de anlık ölçülecek ve yüksek ateşi olanlar, alana sokulmayacaklar. 

BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı

Ziraat Odası’nın hangar binasındaki tanzim satış noktasının vatandaşın temel gereksinimlerini karşılayacak şekilde dizayn edildiğini dile getiren Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, “Haftanın 6 günü burada faaliyet göstereceğiz ve Çarşamba günleri tanzim satışımız olmayacak. Saat 9:00 ve 18:00 arasında açık olan tanzim satış noktamız, Türkiye’de şu anda ilktir ve tamamen halkımızın menfaatleri göz önüne alınarak oluşturulmuştur. Tüm vatandaşlarımızı, temel gereksinimlerini karşılamak için tanzim satış noktamıza bekliyoruz. Buradaki ürünlerin hepsi, Eşme Ziraat Odamız tarafından kontrol edilerek, temin ediliyor. Ayrıca alana girenlerin ateşleri anlık ölçülüyor ve olumsuz bir durumda, gerekli müdahaleler yapılıyor. Yüksek ateşli olanları, tedbir amaçlı hangara sokmayacağız. Halkımızdan isteğimiz de sosyal mesafe kuralına uymaları ve poşetlenmiş ürünleri, seçmeden almalarıdır” dedi.

Eşme Belediyesi olarak, her dönemde halka gerekli destekleri sağladıklarını söyleyen Hacı Mustafa Çetin, “Bu zor zamanları, birlik ve beraberlik içinde atlatabiliriz. Bu noktada bizimle birlikte hareket ederek, sorumluluk alan Ziraat Odamızın yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ediyorum. Umarım, koronavirüsle mücadeleyi baz alan çalışmalarımız, en kısa sürede sonuç verir ve hayat normale döner” ifadelerini kullandı.

            Eşme Ziraat Odası Başkanı Oktay Çetin de; “Tanzim satışın kurulmasında, öncülük eden Belediye Başkanımıza ve tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bizler, zor zamanda kenetlenmeyi kendimize şiar edindik ve bu anlayışla, tanzim satış noktasını oluşturduk. Halkımız, gönlü rahat bir şekilde buradan alışverişini yapabilirler. Çünkü her önlemi aldık ve sosyal mesafe kurallarını gözeterek hareket ettik. Bu çalışmanın hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim