Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor

Çin'in Yunnan eyaletinden pazartesi günü kiralık otobüsle çalışmak üzere giden bir işçi Shandong eyaletine döndüğü sırada öldü. Ölen kişide yapılan test sonrası hantavirüs saptandı. Otobüsteki diğer 32 yolcunun da teste tabi tutulduğu ve sonuçlarının beklendiği kaydedildi. Kemirgenlerden insana bulaşan ve tedavisi olmayan virüsün, insandan insana bulaşmadığı bu yüzden salgın tehlikesi de oluşturmadığı kaydedildi.

Global Times'da yer alan habere göre; Çin'in Yunnan eyaletinden Shandong eyaletine dönen bir kişi, pazartesi günü otobüste hayatını kaybetti. Uygulanan test sonucu ölen kişinin "hantavirüs" taşıdığı saptandı. Haberde, otobüsteki diğer 32 yolcunun da teste tabi tutulduğu ve sonuçlarının beklendiği kaydedildi.

Bunyaviridae ailesinden bir RNA virüsü olan hantavirüs, fareler ve diğer bazı kemirgenler tarafından taşınıyor. İnsanlar, bu kemirgenlerin tükürük veya dışkısıyla temas ettiği zaman enfekte olabiliyorlar.

Sosyal medyada yeni bir salgının ortaya çıkabileceği yorumları yapılırken, Twitter'da "hantavirüs" etiketi dünya çapında trend oldu. Ancak insandan insana bulaşma özelliği olmayan virüsün salgın tehlikesi bulunmuyor
 

Editör: TE Bilişim