KÖYLER BİZİMLE CANLANDI
Köylere ve beldelere yapılacak hizmetlere destek veren Uşak İl Özel İdaresi, yapılan çalışmaları 2016’da da artırarak devam ettirecek.

Köy yollarındaki asfalt çalışmalarının süreceğini ve içme suyundaki eksiklerin giderileceğini dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, 2016’da köylere hizmetin artacağını belirtti. Nacar, “AK Parti Hükümeti’nin hayata geçirdiği KÖYDES çalışmaları kapsamında köy yollarının büyük bölümü asfaltlandı ve onarıldı. Köylerin büyük bölümünü, merkeze asfalt yolla bağlandı. Çalışmalarımız yeni dönemde de sürecek” dedi.

ÇEVRE SORUNLARINA ÇÖZÜM

Yeni çalışma döneminde köylerdeki katı atık ve kanalizasyon sorunlarının çözümüne ağırlık verileceğini anlatan Uzun, “Köylerde katı atıkların toplanması ve evsel atıkların da çevreye zarar vermeden arıtılması için çalışmalarımız olacak. Özellikle evsel atıkların nehirlere verdiği zararın önüne geçmek istiyoruz. Bu konuda çökeltme sistemiyle arıtma projeleri hazırlanıyor. Artık köylünün de evsel atığı arıtılacak ve doğaya zarar vermez hale getirilecek” diye konuştu.

Köylerde yaşam kalitesi arttı

Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı! Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı!

Köylerin daha önceki iktidarlar dönemine göre daha yaşanabilir hale geldiğini belirten Nacar, yapılan çalışmaların kaliteyi artırdığını anlattı. “Daha önce köy yolları topraktı ve birçok yerde kanalizasyon sorunu vardı. Fakat AK Parti döneminde bu sıkıntılar aşıldı. Hükümetin KÖYDES ve BELDES adını verdiği projelerle küçük yerleşim birimleri ihya oldu. Biz köylerdeki kaliteyi daha da artırıp göçün tamamen önüne geçmek istiyoruz. Zamanla yaptığımız çalışmalar meyvesini verecek ve göç tersine dönecek” dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim