Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yoğun yağmurlarda su baskınlarının oluştuğu Küçük Çarşı ve Hakkı Yağcı caddesi için kalıcı tedbir alındığını ve bu kapsamda 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı’nın bulunduğu bölgede altyapı güçlendirme çalışmasının sürdüğünü söyledi. 

    Kış döneminin bu yıl çok yağışlı geçmediğini ifade eden Başkan Cahan, hava koşullarının ekiplerin çalışması için uygun olduğunu ve altyapı çalışmasını en kısa sürede bitirmek istediklerini kaydetti. 



    Otogar bölgesinde oluşan yoğun yağmur sularının bölgedeki altyapının zayıflığından kaynaklandığını dile getiren Başkan Cahan, bin 400’lük yeni ve dayanıklı altyapı malzemelerinin montajının sürdüğünü dile getirdi. 



    Cahan, “Uşak Belediyesi olarak altyapıya büyük önem veriyoruz ve kalcı tedbir alınması noktasında bir ilke belirledik. Şu ana kadar 65 bin metrenin üzerinde kanalizasyon ve 18 bin metrenin üzerinde de yağmur suyu hattını oluşturduk. Tüm unların yanı sıra mevcut yapıdaki eksikleri de giderme noktasında gerekli yatırımların yapılmasını istedik. İlimizde ne zaman yoğun bir yağmur olsa, Küçük Çarşı ve Hakkı Yağcı Caddemizde su taşkınları görülüyor. Bu sorunun iki nedeni var, birincisi kentin yüksek noktalarından süzülen yağmur sularının daha çukurda kalan Küçük Çarşı ve Hakkı Yağcı Caddesi’nde toplanması; ikincisi ise altyapıdaki mevcut yapının yetersizliği. Fiziki olarak mahallelerin ve caddelerin yerini değiştirme gibi bir imkanımız yok; fakat altyapıyı güçlendirmek bizim elimizde. Bu noktada su ve kanalizasyonla ilgili birimlerimiz otogar kavşağımızdaki güçlendirme çalışmasını yapıyor. Yakın bir zamanda çalışmamız sonlanacak ve ilimizdeki önemli bir sıkıntının daha önüne geçilecek” dedi. 
    
    
Editör: TE Bilişim