Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!
Uşak’ın Ünalan Mahallesi ve Barbaros Caddesi üzerinde uzun zamandan beri devam eden elektrik hatlarını yer altına alma çalışması, kısa bir süre sonra bitecek. Bölgedeki çalışmanın enerji dağıtım şirketindeki belirsizlik nedeniyle aksadığını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Enerji iletim hatları yer altına alındıktan hemen sonra, belediye ekiplerimiz çalışmaya başlayacak ve 2 hafta içinde kullanımı rahat ve görüntü olarak güzel bir mahalle ortaya çıkacak” dedi.

USAKPORT.COM// Ünalan Mahallesi'nde, yaklaşık 5 ay önce başlanan ve bir önceki elektrik dağıtım şirketinin yapısal sorunları nedeniyle  tamamlayamadığı çalışma, Zorlu Enerji’nin dağıtım işini almasıyla kaldığı yerden devam ediyor. Ünalan Mahallesi’nin dar sokaklarındaki elektrik iletim hatlarının hem güvenlik, hem de görüntü açısından kötü bir unsur olduğunu ifade eden yetkililer, bölgedeki konutların önüne elektriği iletecek gerekli altyapıyı taşımaya başladı.



Kış döneminde bir önceki enerji dağıtım şirketinin belirsizliği ve hava şartları nedeniyle aksayan yol yapım çalışmaları, mahalle halkının sık sık tepkisini çekti. Uşak Belediyesi ekipleri, söz konusu alanda çalışma yapılması için ilk önce elektrik iletim hatlarının yer altına alınmasını bekledi. Geçtiğimiz hafta, enerji dağıtım işini alan Zorlu, bölgede yarım kalan çalışmaları tekrar başlattı. 



Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bölgedeki elektrik iletim hatlarının yer altına alınmasını beklediklerini ve enerji şirketindeki belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yaklaşık 2 hafta içinde tüm faaliyetlerin sonlanacağını söyledi. Ünalan Mahallesi’ndeki ara sokakların elektrik iletim hatlarından arındırılmasının ardından parke taşıyla döşeneceğini ve mahalledeki kötü görüntülerin ortadan kalkacağını dile getiren Başkan Cahan, “Belediye olarak, söz konusu bölgede yapacağımız çalışma, 2 haftada biter. Fakat enerji dağıtım şirketinin yaşadığı belirsizlikten dolayı, hatların yer altına alınması gecikti. Hatlar yer altına alınmadığı için ekiplerimiz çalışma yapamadı. Şu anda tüm pürüzlerin giderildiğini öğrendik ve bölgede çalışmalar tekrar başladı. Enerji iletim hatları yer altına alındıktan hemen sonra, belediye ekiplerimiz çalışmaya başlayacak ve 2 hafta içinde kullanımı rahat ve görüntü olarak güzel bir mahalle ortaya çıkacak” dedi.



BARBAROS CADDESİ ASFALT OLACAK
Uşak Belediyesi ekiplerinin 2015’in başından itibaren ana yollarda asfaltlama çalışması başlattığını belirten Cahan, “Dikilitaş, Ünal ve Kurtuluş Mahalleri arasında önemli bir güzergah olan, Barbaros Caddesi de enerji dağıtım hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili sıkıntıdan dolayı, bekledi. Yakın bir zamanda elektrikle ilgili işler bitecek ve ana caddeyi, dayanıklı ve kaliteli asfaltla kaplayacağız. Böylelikle Barbaros Caddesi’nin yüzü ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.



ZORLU HOLDİNG, UŞAK ELEKTRİK DAĞITIM İŞİNİ ALDI
Öte yandan kısa bir süre önce, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi EPSAŞ'ın ana hissedarı Yıldızlar SSS Holding A.Ş bünyesindeki Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret A.Ş'nin tüm hisselerinin Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye devrine onay vermişti. Devir işlemlerinin tamamlanması ile Zorlu Grubu Türkiye elektrik dağıtım sektöründe yerini almış oldu. Osmangazi EDAŞ ve EPSAŞ; Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde 1,5 milyonu aşkın sayıda aboneye dağıtım ve perakende satış hizmetleri sunuyor.
 
Editör: TE Bilişim