Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
 Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, AK Parti Uşak Milletvekili Uzm. Dr. İsmail Güneş’in Kütahya’nın Gediz, Simav, Şaphane ve Pazarlar, Manisa’nın Kula ve Selendi ve Denizli’nin de Çivril ilçesinin Uşak’a bağlanmasıyla ilgili talebine destek verdi. Söz konusu ilçelerin eğitim, sağlık, ticaret, sanayi ve çok farklı alanlardaki hizmetlerin büyük bölümünü Uşak’tan sağladığını dile getiren Küplemez, “Kültürel anlamda da bu ilçelerin Uşak’a daha çok benzediğini görürsünüz. Milletvekilimiz Sayın İsmail Güneş’in tespitleri doğru ve yerinde” dedi.

                Sanayici, siyasetçi, STK’lar ve kamu kurumlarının bu konuda bir araya gelmesini isteyen Akif Küplemez, “Uşak büyümek istiyorsa ortak akıl birliği ile çalışmalı. Aynı masanın etrafında kenetlenmeli ve ortak bir amaç için canla başla çalışmalı. İlçelerin Uşak’a bağlanması önemli bir konu. Söz konusu ilçelerden de zaman zaman Uşak’a bağlanma yönünde talepler geliyor. Biz, sanayici, siyasetçi, sivil toplum kurumu temsilcileri ve kamu kurumlarıyla ortak akıl birliğinde hareket edersek, ilimiz ve bize bağlanmak isteyen ilçeler için önemli kazanımlar elde edebiliriz” diye konuştu.

                Söz konusu ilçelerden Uşak’a uzun yıllardan beri göçün yaşandığına dikkat çeken Akif Küplemez, “Bugün Uşak’taki her sokakta, Gediz’den, Simav’dan, Pazarlar’dan veya Selendi’den göç eden bir aileye rastlarsınız. Bu ilçeler fiilen bütün hizmetleri Uşak’tan aldıkları için kültürel etkileşim de kendiliğinden sağlanmış durumda ve toplumsal anlamda hiçbir uyum problemi olmaz. Çünkü Uşak, sosyal, ekonomik ve kültürel bazda bu ilçeleri bünyesinde barındıracak güçte. Eğer, bir referandum olursa söz konusu ilçelerimizin yüzde 90’nı Uşak’a bağlanmaya evet diyecektir. Milletvekilimiz Sayın İsmail Güneş’e bu konuyu Meclis gündemine taşıdığı için teşekkür ediyoruz. Eğer bu ilçelerin Uşak’a bağlanmasıyla ilgili Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne bir iş düşerse, seve seve yapmaya hazırız” ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilişim