ALİ ARASLI// 

Uşak'ta kurban satış yerlerinden Uşakspor için alınan bağış tartışma konusu oldu. Üreticiler, fiyatları yüksek bulduğunu bildirdi. CHP Uşak İl Başkanı Karaoba, konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını ifade etti. Uşakspor Başkanı Hikmet Kahraman, "Son 3 yıldır yer fiyatları hep aynıydı, Uşakspor kentin takımı ve metrekare başına alınan para günlük 5 TL gibi cüzi bir rakamdır" dedi.

Uşak’ta yaklaşan kurban bayramı öncesinde, kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvanların satışının yapıldığı pazaryerlerindeki, bölümlerle ilgili Uşakspor’a bağış tartışması yaşanıyor. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Asım Küçükakın ve yönetimi, geçen yıl 125 TL ile 300 TL arasında değişen yer fiyatlarının bu yıl 625 TL ile 3 bin 125 TL arasında değiştiğini ve bunun sebebinin Uşakspor için istenen zorunlu bağış olduğunu ifade etti.  Asım Küçükakın, Uşak Belediyesi’nin fahiş fiyat uyguladığını belirterek, “Belediye tarafından yapılan açıklamalarda çevre illerle kıyaslanıyoruz. Çevre illerdeki hizmetler buraya göre daha iyi ve pazaryerlerindeki asfaltlama ve gölgeliklerin çoğu yapılmış durumda. Zor günlerde Uşak Belediyesi’nin yanımızda olmasını beklerdik, fakat bunu göremedik” dedi. 

CHP UŞAK İL BAŞKANI KARAOBA: KONUYU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ
CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da belediyenin fiyatlara yaptığı zammı ve Uşakspor için alınan bağışları doğru bulmadığını ifade etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karaoba, “Uşakspor’u biz de destekliyoruz, fakat takıma yardım yapılacak diye yetiştiricilerimizin parasına göz dikmek doğru değil. Bir vatandaşımız Uşakspor’a bin TL gibi bir yardım yaptığını ve bunu gönüllü olarak gerçekleştirmediğini ifade ediyor. Bu konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceğiz ve Meclis gündemine taşıyacağız. Sayın Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a sesleniyoruz ve lütfen bu soruna kulak vermesini istiyoruz. Yanlış uygulamanın derhal sonlandırılmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

UŞAKSPOR BAŞKANI HİKMET KAHRAMAN: AŞAĞI YUKARI 3 YILDIR HİÇ ZAM YAPILMADI 
Konuyla ilgili eleştirilere yanıt veren Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve Uşakspor Kulüp Başkanı Hikmet Kahraman, kurban bayramları için açılan hayvan pazarlarındaki yer fiyatlarının son 3 yıldır aynı olduğunu ve çevre illerin altında bir rakam alındığını ifade etti. Uşak Belediyesi’nin kurbanlık hayvan satanlar ve alıcılar için su, satış alanları ve mescit gibi sosyal ihtiyaçları karşılamaya yönelik çalışmaları yaptığını ifade eden Hikmet Kahraman, normal şartlarda 5 günlük ücret karşılığında, yaklaşık 11 günlük bir kullanımın söz konusu olduğunu kaydetti. Kahraman, “Belediyemiz, son 3 yıldır kurbanlık satanlardan hep aynı ücretleri almış ve fiyatlarda güncelleme yapılmamış, fakat satılan kurbanlıkların fiyatları belli ölçülerde yükselmiş. Bu yıl çevre illere sorduk ve buna göre ortalama bir fiyat çıkardık. Aldığımız para çok afaki bir ücret değildir. Ayrıca pazaryerlerinde ihtiyaçları karşılamak için belediyemiz gerekli altyapıyı da sağlamaktadır” dedi. 

UŞAKSPOR İÇİN ALINAN PARA METREKARE BAŞINA GÜNLÜK 5 TL’YE KARŞILIK GELİYOR
Uşakspor için alınan paralarla ilgili eleştirilere yanıt veren Kahraman, “Uşakspor bu kentin takımı ve ilimizin tanıtımı için mücadele ediyor. Bir hesaplama yaptığımız zaman metrekare başına günlük ortalama 5 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Hepimiz aynı geminin içindeyiz ve sen ben diliyle değil, biz diliyle hareket etmeliyiz. Uşakspor sadece yöneticisi olanların değil, ilimizin takımıdır” ifadelerini kullandı.

Eşme'deki cami açılışında Vali ve vekil, başkana övgüler dizdi! Eşme'deki cami açılışında Vali ve vekil, başkana övgüler dizdi!

Editör: TE Bilişim