Mahalle Konakları İçin Yer İncelemesi Başladı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Karaağaç Mahallesi’nde yapılması planlanan mahalle konakları için uygun arazilerde incelemelerde bulundu. İncelemelere Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Erol Korkmaz ve Karaağaç Mahallesi Muhtarı Mustafa Korkmaz’da eşlik etti. Mahalle konaklarının seçim vaatleri arasında yer aldığını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu nedenle yer tespit çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Karaağaç Mahallesi’nde yaptıkları inceleme çalışmalarının bu bağlamda yapıldığını söyleyen Başkan Cahan, “ Belediyemiz sosyal yönü güçlü bir belediye olmak adına durmaksızın çalışmaktadır. Kentimizin şehirleşme açısından en iyi yerlere gelmesinin yanında sosyal misyonumuzu da en iyi noktalara getirmek niyetindeyiz. İşte bu noktada önemli projelerimizin arasında mahalle konakları gelecek. Konaklarımız birçok önemli misyonu üstlenecek” dedi. Uygun alanların tespit edilmesinin ardından çalışmaların başlayacağına işaret eden Cahan, bütün mahallelerde yer tespiti için çalışmaların sürdüğünü anlattı. Konakların vatandaşların hayatlarına olumlu etkilerinin olacak şekilde planlanmasını düşündüklerini aktaran Cahan, “ Mahalle konaklarının sadece vaatlerin yerine gelmesinden ziyade uzun yıllar ilimize hizmet edecek vasıflara sahip olması gerekmektedir. Yaptığımız konaklarda günümüzde çoğalan boşanmaların önlenmesi ve dar gelirliler için düğün salonu gibi kullanılması gibi planlamalarımız söz konusudur” şeklinde konuştu.

Kısa sürede başlamak istiyoruz

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

Çalışmaya kısa sürede başlamak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan,mahalle konaklarının bitirilmesi ile sosyal sorumlulukları konusunda bir adım daha atılmış olacağını bildirdi Başkan Cahan sözlerini şöyle sürdürdü: “ İlimiz yeni dönemde gelişimini daha da hızlandıracak ve yaşanabilir bir kent olacaktır. İlimizde yaşayan herkes yapacağımız çalışmalar ile mutlu olacak ve yaşadığı kentten zevk alacak. Bunun için bütün alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan sosyal sorumluluklarımı açısından da lider bir kent olmak istiyoruz. Bunun için ise sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bizim önem verdiğimiz sosyal sorumluluk projelerinden birisi de mahalle konaklarıdır. Seçim döneminde de söz verdiğimiz konaklar için yer belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Bugün Karaağaç Mahallesi’nde yaptığımız çalışma da bu kapsamda gerçekleşti. Mahallemizde ilgili yerlerde incele yaptık. Yakın zamanda diğer mahallelerde yer tespiti çalışmalarımız olacak”

Boşanmaların önüne geçeceğiz. Ücretsiz düğün salonu

Mahalle konaklarının üstlendiği misyon itibari ile de değerli olacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “ Mahallerimize konaklarımızı yapmamızın akabinde üstlendiği görevler açısından da olumlu işler yapacağız. Konaklarımızda sosyal hizmet uzmanlarımız ile çağımızın büyük sorunlarından birisi olan boşanmaların önüne geçmek istiyoruz. Bu durumda olan çiftlerimize destek vermek niyetindeyiz. Diğer yandan maddi durumu olamayan gençlerimizin düğün salonu ihtiyacını karşılayacak şekilde dizaynımız söz konusu olacak. Buna benzer birçok uygulama ile mahalle konaklarımız sosyal sorumlulukları ile örnek olacak” dedi. 

Editör: TE Bilişim