MECLİSTEN ENGELLİLERE İNDİRİMLİ SU KARARI

Uşak’ta yaşayan engelliler bundan sonra su faturalarını indirimli ödeyecek. Otoparklara para ödemeyecek. Uşak’ın tüm cadde ve sokakları engelliler için yeniden düzenlenecek. Engelliler için ulaşım daha kolay olacak.

Kasım Ayı görüşmelerini tamamlayan Uşak Belediye Meclisi, “Engelli vatandaşlara indirimli su ücreti uygulanması, Uşak’taki tüm kaldırım ve yolların engellilerin araçlarıyla harekete edebilir hale getirilmesi, otoparkların engelliler için ücretsiz hale getirilmesi ve engelli taşıyıcı araç sayısının artırılması yönünde oy birliği ile karar aldı.

CHP Uşak Belediye Meclis Üyesi Mehmet Karakoç tarafından Ekim Ayı Belediye Meclisi Toplantısında önerilen ve gündeme alınan, “Uşak’taki tüm cadde ve sokakların engellilerin araçlarının hareket kabiliyetine uygun hale getirilmesi. Toplu taşım araçlarının engellilere uygun hale getirilmesi. Engellilerin şehir içi ulaşımı için kullanılan Uşak Belediyesi bünyesindeki tek araç sayısının artırılması. Engellilere ait su aboneliklerinde engelli vatandaşlarımıza su ücretlerinde indirim sağlanması konusunda gerekli çalışmanın yapılması. Otoparkların engelli vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz sunulması” gibi engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı maddeler Kasım Ayı son toplantısında Uşak Belediye Meclisi tarafından karar bağlandı. Ekim ayı toplantısında, Plan ve Bütçe, Hukuk, Kadın, Çocuk ve Engelli Hakları ve İmar Komisyonu olmak üzere 4 komisyona birden havale edilen engellilerle ilgili raporlar, Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak

“RAPORLARINA GÖRE SU İNDİRİMİ”

Engellilerle ilgili sorunları gündeme alan CHP Uşak Belediye Meclisi üyesi Mehmet Karakoç, engelliler konusunda canla başla çalışan 4 komisyon ve oy birliği ile kabul eden belediye meclisi üyelerine teşekkür etti. Karakoç, alınan karalarla ilgili şu bilgileri de verdi:

“Komisyonlar ve meclisimiz, daha önceki belediye yönetimi döneminde, hukuksal olarak engel olduğu gerekçesi ile iptal edilen engellilerden indirimli su ücreti alınması konusunu araştırmış, diğer belediyelerde uygulandığını görerek engellilerin raporu oranında indirimli su ücreti ödemesine karar vermiştir. Bu karar göre, normalde vatandaşlardan metreküpü 1 TL 65 kuruş alınmakta olan su ücreti,  engelli vatandaşların sağlık kurumlarından aldıkları rapor oranına göre belirlendi. Yüzde 40-yüzde 60 oranında olan engellilerden metreküpü 1 TL 45 kuruş, yüzde 60- 80 olan engellilerden 1 TL 25 kuruş, yüzde 80-yüzde 100 engelli olanlardan 1 TL olarak belirlenmiştir.

Kent içinde bulunan Uşak Belediyesi’ne ait 4 otoparkta da engelli araçlarına daha fazla yer ayrılması ve otopark görevlilerinin uyarılarak, engelli araçlarından para alınmaması da karara bağlanmıştır.

2018 yılına kadar tüm toplu taşım araçlarının engellilere uygun hale getirilmesi yasal zorunluluktur. Şu anda Uşak Belediye sınırları içerisinde toplu taşım yapan 190 araçtan engellileri taşımaya müsait,49 aracın tüm hatalara dağılması ile bu sorunun azaltılması düşünülmüştür. Ayrıca, engelli taşıyacak aracın belediyemizde tek olması ile ihtiyaca cevap vermediği görülmüş ve bir özel araç daha alınması kararlaştırılmıştır.

Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından Uşak’ı tüm cadde ve sokaklarında, yeni bir çalışma yaparak plan hazırlanması, engellilerin kendi araçlarıyla daha rahat gezmesinin sağlanması da alınan karalar arasındadır.”

Karakoç, “Bu kolaylıklardan yararlanmak isteyen engelliler, Uşak Belediyesi’ne ikamet belgesini sunarak bu kolaylıklardan yaralanmak için sözleşme yapabilirler” dedi.

Editör: TE Bilişim