Eşme'deki cami açılışında Vali ve vekil, başkana övgüler dizdi! Eşme'deki cami açılışında Vali ve vekil, başkana övgüler dizdi!
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yaklaşık 1 aylık görev süresince yaptığı faaliyetleri konu alan basın toplantısında, belediyenin borçları hakkında bilgi vererek, “Şu anda belediyemizin ve iştiraki olan şirketimizin toplam 659 milyon TL gibi bir borcu var. Biz bu rakamı, borcun varlığını sorgulamak için değil, devraldığımızda ve devrettiğimizde durumu ortaya koymak için açıklıyoruz” dedi.

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde AK Parti’den seçilerek göreve gelen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yaklaşık 1 aylık dönemde yaptığı faaliyetleri gazetecilerle paylaştı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantı salonunda, gazetecilerle buluşan Mehmet Çakın’a; yardımcıları Zeynep Ceylaner, Meral Saçar, Hikmet Kahraman, Gökhan Yalçın ve Mustafa Dayıoğlu eşlik etti. Ayrıca UTAŞ’a Genel Sekreter olarak atanan Ahmet Çelik de toplantıda yer aldı. Vatandaşa verdiği vaatleri yerine getirmek adına bir dizi adım attıklarını söyleyen Mehmet Çakın, İsmetpaşa Caddesi’nde bulunan oturma bölümlerini kaldırdıklarını belirterek, “Caddemiz yeniden araç trafiğine açılmayacak. Burada halkımızın daha rahat hareket etmesini ve haksız rekabetin ortadan kalkmasını esas aldık. Esnafımıza gerekli bildirimleri yaptık ve bu alanları kaldırmaya başladık” dedi.



İHALELER CANLI YAYINLANACAK
Şeffaf belediyecilik kapsamında kurumun yapacağı ihaleleri canlı yayınla vatandaşa yansıtacaklarını dile getiren Mehmet Çakın, önceki hafta yapılan belediye meclisi toplantımızı, tüm vatandaşlarımızın izleme imkanını oluşturduk. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihalelerimizde de aynı sistemi uygulayacağız. Şu anda teknik olarak altyapı oluşturuyoruz” diye konuştu. Uşak Belediyesi’nin gelir ve giderlerine değinen Mehmet Çakın, kurumun alacaklarının hesaplanma aşamasında olduğunu belirterek, “Adaylığımız döneminde, vatandaşa şeffaf belediyecilik sözünü verdik ve mali anlamda bazı değerlendirmelerde bulunduk. Şu anda Uşak Belediyesi mali anlamda sıkıntılı bir durumda. Hali hazırda sadece Uşak Belediyesi’nin 509 milyon TL toplam borcu var ve aynı zamanda şirketimiz UTAŞ’ın da 150 milyon TL gibi bir borcunun bulunduğunu saptadık. Toplam 659 milyon TL gibi bir borçla karşı karşıyayız. Biz bu borcun varlığının nedenini sorgulamak için değil, göreve başladığımızda belediyeyi nasıl devraldığımızı ve görevi iade edeceğimiz zamanda nasıl bıraktığımızı göstermek için bu rakamları paylaşıyoruz” dedi.  UTAŞ’ta yeniden yapılanmaya gideceklerini kaydeden Çakın, “Şirketimizin, hiçbir şekilde Uşak Belediyesi’nin önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. UTAŞ’ı şeffaf ve hesap verebilir bir mantıkla yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.



MAHALLE İFTARLARI BU YIL OLMAYACAK
Ramazan ayında Uşak Belediyesi’nin son 2 dönemdir mahalle iftarları verdiğini hatırlatan Mehmet Çakın, uygulamanın şu anda askıya alındığını söyledi. Çakın, “Bu yıl sokak iftarları vermeyeceğiz ve bunun yerine gerçek ihtiyaç sahiplerine çeşitli gıda yardımlarımız olacak. Aynı zamanda vatandaşımızın iftar sofralarına konuk olacağız ve Ramazan ayının rahmet ve bereketini vatandaşımızla birlikte yaşayacağız” dedi. Ramazan boyunca Kayaağıl Termal Tesisleri’nin bakımda olacağını dile getiren Mehmet Çakın, tadilatın ardından tesise yeniden ziyaretçi kabulünün başlayacağını ve hizmet kalitesinin artacağını söyledi.
 
Editör: TE Bilişim