Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi’nin borçlarını yönetilebilir hale getirdiklerini belirtti. Önceki belediye yönetimlerinin de kente hizmet ettiğini dile getiren Başkan Çakın, “Uşak Belediyesi’nin açtığı ihalelere ekonomik anlamdaki belirsizliklere, maliyetlerdeki ciddi anlamda artışlara rağmen ciddi talep geliyor. Belediyeye iş yapanlar ödemelerini alacağına inanıyorlar” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediyenin mali durumuyla ilgili açıklama yaptı. Mart 2019’dan önceki süreçte AK Parti Uşak İl Başkanlığı yaptığını ve o dönemden itibaren belediyenin mali yapısıyla ilgili genel anlamda bilgi sahibi olduğunu dile getiren Mehmet Çakın, “Belediye Başkanlığı, bir hayal kırıklığı yaşanacak veya şikayet edilecek bir görev değil. Bu vatandaşa hizmet için partinin sizi aday gösterdiği ve vatandaşın oylarıyla geldiğiniz bir görev. Ben belediyenin durumu hakkında il başkanı olduğum dönemde bilgi sahibiydim ve bütün bunları bilerek yola çıktım” dedi.

MALİ YAPIYI GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞTIK

Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor

“Göreve geldikten sonra hem belediyenin işleyişi ve şartlarıyla ilgili konulara vakıf oldum” diyen Başkan Çakın, şöyle konuştu: “Biz hiçbir zaman şikayet etmedik ve göreve geldiğimizden itibaren, bizde mevcut şartları esas kabul ederek, belediyenin mali durumunu güçlendirmeye çalıştık. Bizden önceki belediye başkanı da; tıpkı diğerleri gibi bu kente hizmet etti. Belediyenin borçları için bankalarla bir irtibat sağladık ve süreci iyi bir şekilde yönettiğimizi düşünüyoruz”.

TÜRKİYE VE DÜNYADAKİ EKONOMİK BELİRSİZLİKLERE RAĞMEN İHALELERE KATILIM ORANI YÜKSEK

Başkan Çakın, “Uşak Belediyesi’nin açtığı ihalelere, Türkiye ve dünyadaki ekonomik anlamdaki belirsizliklere, maliyetlerdeki ciddi anlamda artışlara rağmen, ciddi talep geliyor. Belediyeye iş yapanlar ödemelerini alacağına inanıyorlar. Belediyemizin son ihalesine 14 firma ihaleye girdi ve bu da bize maliyeti düşük ürünler almamıza yol açıyor. Esnafımızın daha önceki dönemlerden kalan alacaklarını tahsil ediyorlar. Bunun için belediyemizle çalışmak istediklerine dair talepler geliyor. Belediyede sürdürülebilir bir mali yapı oluşturduk ve yeni projelerin kaynaklarını oluşturduk” dedi.

Editör: TE Bilişim