Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
ALİ ARASLI/// Uşak Belediyesi’nin 2020 bütçesi, bir önceki döneme göre 39 milyon TL düşerek, 495 milyon TL olarak belirlendi. Bugün toplanan Uşak Belediye Meclisi’nde AK Partili üyelerin kabul, İYİ Parti ve CHP’li meclis üyelerinin ret oylarıyla kabul edilen 2020 bütçesiyle birlikte, belediyeye ait birimlerin tahmini gelir ve gider tabloları da oylandı.

İYİ PARTİ: BELEDİYE BÜTÇESİ 200 MİLYON TL AÇIK VERİR
Uşak Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çakın’ın başkanlığında toplanan mecliste gündeme alınan, 2020 bütçesi için İYİ Parti Grubu’ndan tepkiler geldi. Bütçeye belediyenin taşınmazlarının eklendiğini ve bunların satılmasının gündeme geleceğine dair endişelerini ifade eden İYİ Parti Grubu üyeleri, geçen yıl 256 milyon TL olarak gerçekleşen gelirin, belediyenin yeni dönemdeki harcamalarına yetmeyeceğini ve bütçenin yaklaşık olarak 200 milyon TL açık vereceğini dile getirdi. Bütçenin bu şekilde oylanması durumunda, önümüzdeki yıl için açık vereceğini kaydeden İYİ Parti Grubu üyeleri, belediyenin ilaveten yaklaşık olarak 195 milyon TL daha borçlanacağını belirttiler. Ayrıca İYİ Parti Grubu’ndan Nurten Bakır da, belediyede ihtiyaçtan fazla personel bulunduğunu ve bunun için her hangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.

ÇAKIN: İLLER BANKASI KREDİLERİ DE BÜTÇEYE EKLENEBİLİR
İYİ Parti Grubu’nun sorularına yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediyenin maddi gücünü göstermek için mülklerin bütçeye yansıdığını ve har hangi bir gayrimenkulün satışının gündemde olmadığını ifade etti. İller Bankası’ndan arıtma tesisi için yaklaşık olarak 60 milyon TL borçlanacaklarını ve diğer giderlerle birlikte bu rakamın 100 milyonu bulabileceğini anlatan Mehmet Çakın, “İller Bankası’nın belediyelere sunduğu fırsatları, Uşak halkına hizmet için kullanacağız. İller Bankası’ndan kredi kullanmamız için bütçede harcama kalemleri göstermemiz gerekiyordu. Burada zaten tahmini bütçeyi oylayacağız ve bunu her ihtimali göz önüne alarak oluşturduk. Borçlar azalır mı bilmiyorum, ama azalması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Gelir artırıcı kalemlerin peşindeyiz ve borcu azaltmamız için de yatırım yapmamız lazım” dedi.

ÇAKIN: 3 KURUŞLUK KAR İÇİN 300 BİNLİK MAKİNE BOZULABİLİR
Personelin fazlalığı ile ilgili soruya yanıt veren Mehmet Çakın, belediyedeki yöneticilerin çalışanlara mobing uygulamaması için hassas davrandıklarını belirtti. Çakın, “Personel rızası olmadan, onları farklı birimlere veremiyoruz. Çalışanın rızası olmadan işler yürümüyor. Siz 3 kuruş kar edeyim diye düşünürsünüz, personeli istemediği yere verirsiniz ve o da size 300 bin TL’lik zarar verir. İhtiyaç fazlası personelle ilgili bazı çalışmalar yaptık ve rızası olanları daha verim alacağımız alanlara yerleştirdik. Zaman içinde fazla olan personel yükünü azaltacağız” diye konuştu. Öte yandan, Uşak Belediyesi’nin 2020 bütçesi, oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Editör: TE Bilişim