Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım
4 Ekip Hayvan Haklarını Koruma Günü nedeniyle yapılan etkinlikte bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, mevcut barınağın ihtiyaçları karşılamadığını ve bu nedenle modern bir kompleks inşa ederek, sorunu çözeceklerini söyledi. Gazetecilerin davet edilmediği ve Uşak Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 4 Ekim Hayvan Haklarını Koruma Günü ile ilgili servis ettiği haberde, yeni hayvan barınağı ile ilgili Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın demecine de yer verildi. 

Uşak Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından servis edilen haberde, Uşak Belediyesi, 4 Ekim Hayvan Haklarını Koruma Günü nedeniyle, Uşak Belediyesi’nin sorumluluğundaki hayvan barınağında bir etkinlik düzenlediği bildirildi. Haberde, kent protokolü ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, hayvan haklarıyla ilgili bazı farkındalık çalışmaları yapıldığı ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın hayvan haklarına saygının önemine değindiği vurgulandı. 

Kentteki mevcut hayvan barınağının ihtiyaçlara yanıt vermediğini belirten Mehmet Çakın’ın şu demeci de söz konusu haberde verildi: “Bu anlamlı günde, can dostlarımızla birlikte olarak, çocuklarımıza hayvan sevgisi ve hayvan hakları hakkında sohbet etmek istedik. Çocuklarımıza sadece bugün değil, her gün hayvanlarımızı sevgiyle korumamız, sahiplenmemiz gerektiğini anlattık. Devletimiz, her canlıya olduğu gibi sokak hayvanlarımıza, beraber yaşama hakkını sağlamak için bir taraftan kanunlarla diğer taraftan bu bilinci artırmak için çalışmalar yapmaktadır. Biz de Uşak Belediyesi olarak elimizdeki imkanlar doğrultusunda, sokak hayvanları için yapacak olacağımız çalışmaları her geçen gün daha iyi bir noktaya getirmek için gayretiyle hayvanlarımıza sahip çıkmaya, onları sahiplendirmeye ve bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz barınağın ihtiyaçlarımızı karşılamadığının farkındayız, bu sebeple gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah yakın zamanda Uşak’ta çok daha modern bir kompleksi şehrimize kazandıracağız. Bu kapsamda Uşak örnek bir şehir haline gelecek. Sadece hayvanların ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak, halkımızı hayvan sevgisi aşılayacağımız bir kompleks olacak”. 
 
Editör: TE Bilişim