Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi
ALİ ARASLI///

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Gönül Buluşmaları” programı kapsamında, ilk olarak Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Uşak Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte vatandaşın sorularını yanıtlayan Başkan Mehmet Çakın, kent merkezinde yaklaşık 110 bin metrekarelik alanda uygulanacak olan kent park projesini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin destekleriyle tamamlayacaklarını belirterek, “Baktık ki mevcut ekonomik koşullar çerçevesinde belediye bünyesinde bu projeyi tamamlamak mümkün, ama hem zor, hem de çok maliyetli. Burayı TOKİ marifetiyle yapacağız ve arta kalan kaynağı diğer ihtiyaçlar için değerlendireceğiz” dedi.  



“YIL SONUNA KADAR YOL VE ALTYAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMAK HEDEFİMİZ”
Belediyenin yeniden yapılandığını ve çalışmalara devam ettiğini belirten Mehmet Çakın, “Kimin başlattığına bakmaksınız projeleri tamamlamak bizim asli vazifemizdir ve küçük büyük demeden tüm taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Ekibimizi oluşturduk ve görev değişikliğinden dolayı kimsenin belediyecilik anlamında bir sorunla karşılamasın diye ne gerekiyorsa yaptık. Hızlı bir şekilde yapılanmamız tamamlandı ve çalışmalarımız başladı. Ekiplerimiz temel belediyecilik hizmetleri anlamında hiçbir eksik olmaması için, gerekeni yapmaya başladılar. Park, bahçe ve yollarla ilgili ne gerekiyorsa yapılıyor. Yollarımızdaki asfaltlama çalışmalarını da başlattık ve yarım kalan kaldırım çalışmaları da hızlı bir şekilde bitirilecek. Önümüzdeki yılın sonuna kadar altyapı ve yollarla ilgili hiçbir problem kalmaması, önümüzdeki yılın sonuna kadar nihai hedefimiz olacak. İnşallah çamurlu yolumuz, sorunla kanalizasyonumuz ve park ve bahçe problemimiz kalmayacak” dedi.



Zaman, finansman ve insan kaynakları yönetimini etkin ve verimli bir şekilde yaptıklarını dile getiren Mehmet Çakın, “Atıl kalan her türlü kaynağı bertaraf edip, gerçekten ihtiyacımız olan bölümlere personel aktarımı yaptık. Daha fazla ihtiyaç olan bölümlere yönlendirmeler yaptık. Bunu kabul edenler ve etmeyenler oldu. Hizmetlerin en az israfla yapılması için çalışıyoruz, gösterişten uzak duruyoruz. Tüm arkadaşlarımız bu konuda maksimum hassasiyet gösteriyorlar. Halkımıza yaptıklarımızı anlatacağız ve bu tip toplantıları sık sık gerçekleştireceğiz” diye konuştu.



 "KENT PARKI TAMAMLAMAK HEM ZOR, HEM DE ÇOK MALİYETLİ"
“Bir taraftan mahallelere tek tek hizmet ederken, elbette söz verdiğimiz ikinci konu, önceki dönemlerden yarım kalan veya istemeden atıl bırakılan projeleri devam ettirip, canlandıracağımızı söylemiştik” diyen Mehmet Çakın, şöyle devam etti: “Bu kapsamda Uşak için önemli olan Millet Bahçesi, yani eski adıyla kent park projesini hızlı bir şekilde tamamlamak için çalışmalara başladık. Baktık ki mevcut ekonomik koşullar çerçevesinde belediye bünyesinde bu projeyi tamamlamak mümkün, ama hem zor, hem de çok maliyetli. Uşak Belediyesi olarak kaynakların tamamını buraya harcayacağımıza, diğer alanlara taşımaya karar verdik. İktidarla uyumlu belediyenin avantajlarını da kullanacağımızı da ifade ettik. Seçimden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımız ilimizi ziyaret ettiğinde, projenin TOKİ eliyle tamamlanmasını ve sonra da Uşak Belediyesi’ne devredilmesinin talimatını verdi. Böylelikle de yaklaşık 50 milyonluk maliyetli projenin tamamlanmasını, bakanlık üstlendi. Uşak harkulade bir millet bahçesine kavuşmuş olacak. Buradan arta kalan kaynağı da, Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallesine yapacağımız mahalle konağına veya yeni pazaryerinin inşasına harcayacağız.”
Öte yandan Başkan Çakın, mahallelinin talep ve önerilerini dinleyerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. 
Editör: TE Bilişim