Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
Kuyucak'ta vatandaşla buluşan AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, köylerin belediyeye bağlanması nedeniyle kafalarda bazı soru işaretlerinin bulunduğunu ve göreve geldiğinde doğal yapının bozulmasına izin vermeden, bu bölgelerde tarım ve hayvancılığın devamını sağlayacağını söyledi. 
Uşak Belediye Meclisi’nin Aralık 2015’te yaptığı toplantılar sırasında gündeme gelen ve mücavir alan sınırlarında kalan 8 köy ve 1 belde, oy birliği ile kentin mahallesine dönüştü. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde, Uşak Belediye Başkanlığı için oy kullanacak olan, Hacıkadem, Çevre, İkisaray, Kalfa, Muharremşah, Ovademirler, Kuyucak ve Karaağaç köyleri ve Bölme Beldesi sakinleri, ayrıca mahalle muhtarlarını da seçecekler. Köy durumundan mahalleye dönüştürülen 9 yerleşim yerinde ikamet eden vatandaşların kafalarındaki soru, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin devam edip etmeyeceği oldu. 
Konuyla ilgili kendisine çok soru geldiğini ve köylerde doğan yaşamın, tarım ve hayvancılığın devam etmesinden yana bir tutum izleyeceğini dile getiren AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, göreve geldiğinde, doğal yaşamı bozacak her hangi bir imar düzenlemesine izin vermeyeceğini söyledi. 
AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, “Köyler, şehir merkezine bağlanmadan önce tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sürdürüyordu. Ben göreve gelirsem buradaki doğal ortamı bozmam. Bu alanları yok edecek her hangi bir imar düzenlemesine asla ve asla izin vermem. Buradaki geçiş sürecinin aşama aşama şekillenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
“Hayvancılıkla uğraşanların kooperatifleşerek, kendi çaplarındaki hayvancılığı bir çatı altında ve tesiste yapmalarını daha doğru buluyorum” diyen Mehmet Çakın, şöyle devam etti: “Bunun uzun vadede köylüye kazançları olacaktır ve büyük avantajları var. Kooperatif kurup ve diğer maliyetleri düşüren köylerimiz bulunuyor. En önemlisi ürünlerini satarken de daha avantajlı satıyorlar. Bizim böyle bir tesisi TKDK aracılığıyla yüzde 70 daha az bir maliyetle kurma şansımız var. İlimize bağlanacak olan 8 köy TKDK’nın gözünde hala aynı statüde. Projeleriniz yine desteklenecek ve köy gibi aynı haklara sahip olacaksınız.  Köylerimizi ikna edip TKDK aracılığıyla örnek bir tesis kurulmasını öneriyorum”. Mehmet Çakın, mahalle statüsüne geçen köylerin belediye hizmetlerinden yoğun bir şekilde yararlanacağını ve zamanla daha bakımlı bölgeler haline geleceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim