Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve toplumsal güvenliği sağlamak adına artık neredeyse tüm kamuda yüz yüze görüşmeler kaldırılmış durumda. Ancak bu durumun vatandaşlarla olan bağı kopartmasına izin vermeyen Uşak Belediyesi soruna telekonferans yöntemiyle çözüm getirdi.

İLK GÖRÜŞME SOKAĞA ÇIKAMAYAN YAŞLILARLA

Görüntülü randevu dönemini başlatan Uşak Belediyesi’nde, Başkan Çakın’ın ilk misafirleriyse alınan sağlık tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üzerindeki bireyler oldu.

Başkan Çakın’ı karşılarında görmenin memnuniyetini duyan hane sakinleri bu düşünceli davranış nedeniyle teşekkür ederek taleplerini iletti.

Uygulamaya geçirilen çalışma kapsamında ilk görüşmenin gerçekleştirildiği 74 yaşındaki Ayten teyze, “Hayatımın 20 senesini İzmir’de ve kalan kısmını Uşak’ta geçirdim ama bu yaşıma kadar hiç devlet büyüklerimizle görüşemedim. O kadar memnun olduk ki anlatamam sizlere. Çok teşekkür ederim. Bu virüsü de en kısa sürede atlatmayı diliyorum.” dedi.

Eşi Ali Osman amca ise, “Ben zaten başkanımızı takdir ediyorum. Bence iyi bir görüşme oldu. Hayatımızda ilk kez resmi bir görüşme yaptık.” diye konuştu.

BAŞKAN ÇAKIN: DAİMA HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!

Süreci tüm iletişim mecraları ile etkili bir biçimde sürdüren Uşak Belediyesi’nin vatandaşın taleplerini ve isteklerini hizmetteki kilit taşı haline getirdiğini kaydeden Başkan Çakın, görüşmelerin ardındanaçıklamada bulundu.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bu hassas dönemin titizlikle yürütüldüğünü ve hizmetlerin aksatılmadan devam ettirildiğini kaydetti. Sürece dair uyarılarda bulunmayı ve ‘evde kal’ çağrısını hatırlatmayı da ihmal etmeyen Çakın, “Hem personellerimizin hem de vatandaşlarımızın sağlığını gözetmek ve gerekli tedbirleri almak kaydıyla tüm birimlerimizle halkımıza hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda rutin olarak vatandaşlarımızla birebir yaptığımız halk buluşmalarını, koronavirüs önlemleri çerçevesinde telekonferans yöntemiyle gerçekleştirmeye başladık. Devlet olarak, belediyeler olarak bizler kesintisiz şekilde halkımızın yanındayız ve her türlü ihtiyaçları için bizlere ulaşabilirler.” dedi.

Başkan Mehmet Çakın, öncelikli ve acil olan ihtiyaçlar dışındaki işlerin, vatandaşların bireysel sağlıkları ve kamu güvenliği içinertelenmesi gerektiğini dile getirdi.
 

Editör: TE Bilişim