Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı! Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı!
AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, ekonomik ömrünü tamamlayan ve modernize edilmesi gereken, kent merkezindeki Çarşamba Kapalı Pazaryerini çağa uygun hale getireceklerini söyledi. 



Çarşamba kapalı pazaryerinin tarihi değeri bulunan ayakkabıcılar çarşısı projesiyle bir bütün olarak ele alınacağını ve 20 bin metrekarelik bir alana kurulacağını dile getiren Çakın, esnafın ürünlerini araçlarıyla pazara kolayca getireceği ve sergileyeceği bir mekan oluşturacaklarını belirtti.  Yeni pazaryerinin çağın koşullarına uygun olacağını dile getiren Mehmet Çakın, süt ürünlerinin ve sebzelerin bozulmayacağı, balık pazarının daha modern bir alanda yer alacağı konsept bir çalışma yapacaklarını ifade etti. 



Mevcut pazaryerinin ekonomik ömrünü tamamladığını, yaya ve araç trafiği açısından elverişli olmadığını dile getiren Çakın, katlı otopark sistemiyle, hem esnafın, hem de tüketicilerin rahat edeceği bir model oluşturacaklarını belirtti. 



Pazaryerinin yönetiminin sağlanacağı bir binanın da ayakkabıcılar çarşısına inşa edileceğini kaydeden Mehmet Çakın, “Çarşamba pazarımız, Uşak’ta alışverişin yoğun olduğu ve bir çok mahallemizin yararlandığı ortak bir noktamız. Pazaryerimizde, manavlarımız, köylümüz, konfeksiyoncumuz, süt ürünleri ve zeytin satan esnafımız ve balıkçılarımız gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren esnafımız yer alıyor. Bugüne kadar göreve gelen belediyelerin yaptığı güçlendirme çalışmalarına rağmen, pazaryerimiz hem fizik anlamda, hem de konum olarak çeşitli sorunları beraberinde getiriyor. Bu nedenle pazaryerimizin yenilenmesi ve bulunduğu bölgedeki trafik sistemine uyarlanması şart. Halkımız ve esnafımız kullanım ve görüntü açısından daha iyi bir ortamı hak ediyor. Bu bağlamda arkadaşlarımızla konuya el attık ve bir proje geliştirdik” dedi. 



Yeni pazaryerinin alışveriş merkezlerini aratmayacağını anlatan Mehmet Çakın, şöyle konuştu: “Pazaryerimizi halkımızın ve esnafımızın tüm ihtiyaçlarını göz önüne alarak oluşturacağız. Pazaryerimizde esnafımızın ve halkımızın rahat edecekleri bazı unsurlar olacak. Yeme içme ve dinlenme alanları, geniş bir otopark, temiz ve kullanışlı tuvaletler ve en önemlisi kaliteli bir aydınlatma sistemi yer alacak. Tüm bu çalışmalar, esnaf mağdur edilmeden ve istişare  kültürü ile yapılacak. Göreve geldiğimizde, önceliklerimiz arasına pazaryerimizi alacağız ve ilimize yakışır bir mekanı inşa edeceğiz”.

Editör: TE Bilişim