Gazeteci Sabahattin Önkibar, ABD’nin Başkentine Büyükelçi olarak atanan Uşaklı Murat Mercan’la ilgili yaptığı analizde, “Murat Mercan sırları muhafaza edecek diye bakılıyor. Murat Mercan, büyükelçiliğin yanı sıra Tayyip Erdoğan’ın adamı olarak ABD’dedir” ifadelerini kullandı.

Murat Mercan’ın atanmasını Biden dönemiyle ilgili bulduğunu dile getiren Önkibar, “Murat Mercan’ın büyükelçi olarak atanması, liyakatin önemsenmediğinin bir göstergesidir. Murat Mercan uluslararası bir eğitime sahip değildir. Kendisi sosyal bilimci değildir, mühendistir. ABD gibi önemli bir ülkeye Murat Mercan dışında bir isim mi bulunamadı.  Sadece bizde değil, tüm dünya devletleri en iyi diplomatlarını ABD’ye göndedirler. Bu nedenle oraya diplomasiyi ve Türk-Amerikan ilişkilerini iyi bilen biri atanırdı. Buraya büyükelçi olanlar, dışişleri bakanlığında iyi bir görev üstenirdi” dedi.

“MURAT MERCAN SIRLARI MUHAFAZA EDECEK DİYE BAKILIYOR”

“Recep Tayyip Erdoğan, o makama siyasal İslamcı bir ismi layık gördü” diyen Önkibar, şöyle devam etti: “Böyle davranıldığı için Türkiye bugün 400 binlik Katar’dan başka dostu olmayan ülke konumuna düşmüştür. Yapılan bu tercihler beka ve milli güvenlik sorunudur. Peki Tayyip Erdoğan neden bir mühendisi büyükelçi olarak atadı. Murat Mercan sırları muhafaza edecek diye bakılıyor. Murat Mercan, büyükelçiliğin yanı sıra Tayyip Erdoğan’ın adamı olarak ABD’dedir.” 

Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı

FEHMİ KORU: HÜKÜMET ABD İLE YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

Gazeteci Fehmi Koru da, Murat Mercan’ı yakından tanıyan isim olduğunu belirtti. Koru, bu atamayı 10 Aralık tarihinde kendi sayfasında yorumladı.  “Hükümet ABD ile yeni döneme hazırlanıyor ve ilk adım atıldı.. AB’yi ise anlayamıyoruz…” başlıklı yazısında Fehmi Koru, Murat Mercan'ın atamasının ABD'de başkan seçilen Biden dönemine bir hazırlık olduğunu ifade etti. 

Editör: TE Bilişim