Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Ege ve Marmara'nın batısı yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, sabah ve öğleden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Ordu, Sivas, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Van ve Bitlis çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde ise Ege bölge geneli ve Marmara'nın batısı ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın öğleden sonra Kuzey Ege kıyıları ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların, akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ani sel, su baskını, yıldırım, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Avrupa Yakası, gece il geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (21)

ANKARA: Parçalı bulutlu (21)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (22)

ADANA: Parçalı bulutlu (29)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (21)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı (16)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı (14)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı (22)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde bölgenin batısı ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Çanakkale çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bursa ve Bilecik çevrelerinde sabah saatlerinde yer yer yoğun sis bekleniyor.

Ege: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege ile Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ Anadolu: Genellikle parçalı, bölgenin doğusu yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Eskişehir ve Sivas çevrelerinde sabah saatlerinde sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in ile Ordu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Van ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adıyaman, öğleden sonra Diyarbakır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. -

Editör: TE Bilişim