Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
 ULAŞIMIN BABASI UNUTULMADI

Uşak’ın örnek firması Anadolu Ulaşım’ın kurucusu ve sevilen işadamı Orhan Erdoğmuş, ölümünün 9. Yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Anadolu Ulaşım Firmasından yapılan açıklamada, merhum Orhan Erdoğmuş’u anma etkinlikleri, önümüzdeki günlerde düzenlenen büyük bir mevlit ile devam edecek.

2003 yılında, Türkiye de karayolunda insan taşımacılığında çığır açan bir girişimde bulunarak Anadolu Firmasını kuran merhum işadamı Orhan Erdoğmuş, ölümünün 9. Yıldönümünde mezarı başında düzenlenen bir törenle anıldı. Törene, ailesi, Anadolu Ulaşım yöneticileri ve çalışanları katıldı. Mezarı başında Kur’an ve dualar okuyan Anadolu Ulaşım çalışanları, sayesinde ekmek yedikleri Orhan babalarını unutmadıklarını göstermiş oldular.

Konuyla ilgili Anadolu Ulaşım Firması tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Orhan Erdoğmuş; azmi, inancı ve kararlılığı ile yaşamı boyunca topluma örnek olmuş ve bu yolda emin adımlarla ilerlemiştir. Bugün Orhan Erdoğmuş’un ilkeleri ve heyecanı ile yoluna devam eden Anadolu Ulaşım,başlangıç dönemimden bugüne Türkiye’de karayolu ile yolcu taşımacılığında çığır açan, yeniliklerin öncüsü ve sektöründe Referans marka olmayı başaran ve  uğrunda canını kaybeden merhum kurucusunu saygı ile anıyor.

Planlanan çeşitli etkinliklerle anılacak olan Orhan Erdoğmuş’a Allah'tan rahmet diliyor, dua, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. “

Anadolu Ulaşım Firması tarafından önümüzdeki günlerde Orhan Erdoğmuş ruhuna büyük bir mevlit düzenleneceği de öğrenildi.

Orhan Erdoğmuş kimdir?

1943 yılında Kütahya Gediz ilçesine bağlı Erdoğmuş köyünde doğdu. Daha sonra ailesi ile birlikte Uşak’a göç etti. Burada yardım severliği, cesareti ve atak davranışlarıyla başarılı olan Orhan Erdoğmuş, tekstil işine girer ve çok başarılı olur. Evli ve iki çocuk babası olan Orhan Erdoğmuş, daha sonra hububat alımı ve birçok işte yatırımlar yaparak, büyür. Şu anda kuyumcular ve sarraflar çarşısı olarak kullanılan bedesteni de satın alan Orhan Erdoğmuş, ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla da tüm Uşaklıların gönlüne taht kurmuştu.

2003 yılının Temmuz ayında 8 araçlık şirket yatırımı ile “Yollardayız…” diyerek, Anadolu Ulaşım’ı kuran Merhum Orhan Edoğmuş, karayollarında toplu taşımacılık konusunda Türkiye’deki diğer ulaşım şirketlerinin toplu taşımacılık anlayışını kökten değiştirdi.

“Keyifli yolculuk” sloganını şirketinin prensibi haline getiren Erdoğmuş, otobüs filosunu her yıl yeni çıkan lüks ve konforlu otobüslerle büyüttükçe büyüterek, Anadolu Ulaşım’ı, Türkiye’nin en çok konuşulur ulaşım firması haline getirdi.

Ne yazık ki onun bu kadar büyümesini çekemeyen rakipleri tarafından, 2005 Mayıs ayında bir suikast düzenlendi. Bu suikastta aldığı iki mermi yarası ile kurtulan merhum iş adamı Orhan Erdoğmuş, ilk suikasttan 45 gün sonra,31 Temmuz 2005 tarihinde düzenlenen ikinci suikastta yaşamını yitirecekti.

O gün, 64 AR 605 plakalı özel otomobiliyle Uşak Otogarı'ndaki işyerine giden Anadolu Seyahat firması sahibi Orhan Erdoğmuş, garaj kavşağında bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Başına ve göğsüne 4 kurşun isabet eden 62 yaşındaki Erdoğmuş, olay yerinde öldü. Saldırgan, daha sonra, yaya olarak olay yerinden kaçtı. Eşkali belirlenen saldırgan daha sonra Kahramanmaraş ilinde yakalanarak hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim