Milletvekili Aday adayı Aydın’dan UGD’ ye ziyaret

İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı

AK Parti Uşak Milletvekili Aday adayı Dr. Zafer Aydın, Uşak Gazeteciler Derneği’ni (UGD) ziyaret etti. Aydın, ziyareti sırasında, basına önem verdiğini ve Uşak basını ile her zaman birlikte olmak istediğini vurguladı.

Sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarıyla Uşak halkının takdirini kazanan Ak Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Dr. Zafer Aydın, Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) yönetimini ziyaret etti. Dernek binasında gerçekleşen ziyaret sırasında Aydın’ı; UGD Başkanı Salih Kılınç, Başkan Yardımcısı Elif Şentürk, Dernek Sekreteri Ahmet Bilgi Özkutlu, Dernek saymanı Dursun Sırıklıgil, yönetim Kurulu üyeleri, Berkay Özyayla ve Ali Araslı karşıladı.

Siyasi çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Aydın, “Temayül yoklamaları nedeniyle, AK Parti üyeleri ile yaptığımız çalışmaları tamamladım. Şimdi halk arasındaki çalışmalarım sürüyor. Uşak’ın 5 ilçesinde ziyaretler yaptım. Gördüğüm ilgi ve alaka AK Parti içindeki birlik ve beraberlik, Uşak’ta rüzgarların AK Parti yönünde esmesine neden oluyor. Bu birlik ve beraberlik bizi umutlandırıyor. Önümüzdeki genel seçimleri değerlendirecek olursak; tünelin öbür ucundaki ışığa baktığımızda Uşak’ta 3-0 görünüyor” şeklinde umutlu konuştu.

Aydın, “Siyasi çalışmaların en önemli ayaklarından birisi de basın ayağıdır. Uşak basını her zaman sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin çalışmalarının duyurulmasında en önemli aktörlerden birisi olmuştur. Ben de şahsen çalışmalarımda, kendimi daha iyi ifade etmek adına Uşak Basını ile yakın temas içerisinde bulunacağım” ifadesini kullandı.

“Basını hor gören aday adaylarını ve adayları istemiyoruz”

Aydın’a UGD’ye gerçekleştirmiş olduğu nazik ziyaret için teşekkür ederek sözlerine başlayan UGD Yönetim Kurulu başkanı Salih Kılınç, aday adaylarını basına daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini vurguladı. Kılınç, “Sayın Aydın, yıllardır özveri ile Uşak’ta halkın oluşturduğu sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak görev almış ve başarıyla yöneticilik yapmış bir isimdir. Kendileri, sivil toplum örgütlerindeki çalışmaları ile her zaman basınla iç içe olmuştur. Derneğimize yapmış olduğunuz bu nazik ziyaret, Uşak basınına ne kadar değer verdiğinizin göstergesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Son zamanlarda aday adaylarında, “Uşak basını kamuoyu nezdinde tekili olamıyor” gibi algılar oluştuğunu kaydeden Kılınç, “Bu algı bilinçli olarak yaratılmaktadır. Uşaklı basın mensupları, seçim olmayan zamanlarda kamuoyunu bilgilendirmek adına aday adaylarının ve siyasi partilerin haberlerini yapmakta ve 5 kuruş talep etmemektedir. Seçim zamanı basına karşı tavır alan aday adayları istemiyoruz. Kendilerini tanıtmak için billboardlarda veya değişik kanalları tercih eden aday ve adayları bundan sonra gitsinler, haberlerini de o kanallardan yaptırsınlar. Şu ana kadar tüm partilerden yaklaşık 50 milletvekili adayı çıktı. Ben şahsen, bu 50 aday adayı arasında Uşak için bir şeyler yapacağına inandığım aday adayı sayısının bir elin parmaklarını geçmeyeceğine inanıyorum.  Niçin? Bilboardlarda çok komik ve klişe sloganlarla mesaj vermeye çalıştıkları için. Bilboradlara konan fotoğraflar aday adayının ne yapmak istediğin, net biçimde ortaya koyamıyor. Halbuki basında kendilerini daha net ifade edebilirler. Hangi partiden olursa olsun, Uşak basını hakir gören aday adaylarını ve adayları bizde istemiyoruz” diyerek tepkisini ortaya koydu.

1970 Yılında Uşak'ta doğdu. 1977-1982 Uşak Atatürk ilkokulu, 1982-1985 Uşak , Besim Atalay Ortaokulu, 1985-1987 Uşak Lisesi, 1987-1993 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

2003-2005 İl yılları arasında Uşak İl Sağlık müdürlüğü görevinde bulunan Dr. Aydın, Uşak, İstanbul ve Bingöl’de tabip olarak çalıştı. İyi derecede İngilizce bilen Aydın, Uşak’ta sivil toplum örgütü çalışmalarında önde gelen bir isim olarak kamuoyunda iyi tanınmakta.

Aydın’ın katıldığı Sivil Toplum Örgütü Çalışmaları ise şöyle:

2013-2015 Uşak Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi,  2013 İlim Yayma Cemiyeti Uşak Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi,  2014-2015 İlim Yayma Cemiyeti Uşak Şubesi Başkanı, 2012-2013 Uşak İli Kent Konseyi Başkanı (1.Dönem), 2014-2015 Uşak İli Kent Konseyi Başkanı (2.Dönem), 2013-2015  Zafer Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu asil Üyesi, 2012-2015 Uşak İl Organ Nakil Koordinatörü, 2009-2015 Uşak İçin Derneği Kurucu Başkanı, 2012-2015 Engelsiz Yaşam Derneği Kurucu Üyesi, 2008-2013 Uşak Diyaliz Hastaları Derneği Kurucu Başkan Yardımcısı, 2005-2009 Uşak İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi, 2005-2007 2.Dönem Uşak Tabip Odası Başkanı, 2005-2007 1. Dönem Uşak Tabip Odası Başkanı, 2004-2015 Uşak Aşevi Yönetim Kurulu Genel Sekreteri

Aydın’ın aldığı ödüller

2013 Uşak Valiliği Mesleğinde Başarı Ödülü, 2012 Antalya Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Başarı Ödülü, 2013 Egem TV 2011 yılı Mesleğinde En başarılılar Ödülü, 2012 TC Sağlık Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü.

Projeler

2013 Avrupa Birliği '' Bilinçli Anne Sağlıklı Bebek'' Proje Başkanı (Uşak Tabip Odası)

2010 Avrupa Birliği ''Sivil İz'' Projesi Başkanı ( Uşak İçin Derneği)

2005 Zafer Kalkınma Ajansı ''Düşkünler Evi'' Projesi Uşak Aşevi Temsilcisi

Siyasi Çalışmalar

2014 AK Parti Uşak Belediye Başkan Aday adayı

Editör: TE Bilişim