Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!
USAKPORT.COM/// Uşak’ta ekonomik ömrünü tamamladığı için yeniden yapılanmaya geçilen Milli Egemenlik Parkı’ndaki çalışmalar sürüyor. Uşak Belediyesi ekipleri kısa bir süre önce yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin inşa edildiği parktaki eski binanın güçlendirileceği ve burada Çayzade’nin açılacağı ifade edildi. Ayrıca parkın üstgeçit ve eski Uşak Devlet Hastanesi’ne kadar uzanan kısmına sevgi yolu yapılıyor.



Park içine şadırvan ve mescidin kurulacağı, daha önceki dönemden yapılan köprülerin ve havuzun onarımının yapılacağı ve çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, 25 yıl önce inşa edilen ve zamanla ekonomik ömrünü tamamlayan Milli Egemenlik Parkı’nın kentin önemli bir noktasında yer aldığını belirterek, “Kısa bir süre önce yönlendirdiğimiz ekiplerimiz, parkımızın güzelleşmesi için hazırlanan proje doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar. Milli Egemenlik Parkımızı içinde vatandaşımızın hoşça vakit geçireceği bir hale getireceğiz. Parkımız sadece gidiş ve gelişler için kullanılan bir alan olmaktan çıkacak, halkımızın talep ettiği bir mekana dönüşecek. Sevgi yolumuzu kuracağız ve Çayzade markasını buraya getirerek, hastaneye ve diş hekimliği fakültesine gelen vatandaşlarımız için alternatif bir bekleme noktası kuracağız” dedi. 


     Milli Egemenlik Parkı’nın hemen girişine kurulan yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin, önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan kent park projesiyle bağlantı olacağını dile getiren Başkan Cahan, şöyle söyledi: “Uzun soluklu bir çalışma olan kent parkın üzerinde tüm hassasiyetimizle duruyoruz ve Milli Egemenlik Parkı’nı da bu kapsamda yenileyerek, iki parkı bir birine bağlıyoruz. Kısa bir süre önce bitirdiğimiz üst geçidimiz sayesinde vatandaşımız iki park arasında gidip gelecek ve farklılıkları yaşayacak. Her iki projemizin de ilimize hayırlı olmasını diliyorum”. 




Editör: TE Bilişim