Yalım, kamyon sahiplerinden yol kapama eylemi yapmalarını istedi

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kamyonculara, trafik sigortalarına yapılan zammın geri alınmadığı takdirde, Uşak’ta yol kapama eylemi yapmalarını istedi. Suriyeli mültecilerin çalışmaları için kota ayrılacağını savunan Yalım, Türk insanına haksızlık yapıldığını da söyledi.

Uşak'ta 850 dükkanın yer aldığı yeni site inşa ediliyor Uşak'ta 850 dükkanın yer aldığı yeni site inşa ediliyor

Cumhuriyet Halk partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım Çanlı mevkiinde bulunan, Uşak kamyon Taşıyıcıları Kooperatif binasında kamyon sahipleri ve sürücüleri ile bir araya geldi. Toplantıda, zorunlu trafik sigortalarına yapılan zamların taşıyıcıların belini büktüğünü kaydeden Yalım, zamlar geri alınmadığı takdirde kamyoncuların karayollarına çıkarak eylem yapmasını ve yolları trafiğe kapamasını istedi Yalım, Suriyeli mültecilere yapılan yardımların da Türk insanın hakkının gasp edilerek yapıldığını öne sürdü.

Yalım’ın kamyoncularla toplantısına, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan, Uşak Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanı Sadettin Öztürk de katıldı.

“MİLYONLARCA TAŞIMACI HAKSIZLIĞA UĞRADI”

Toplantının ana konusu 1Ocak 2016 tarihinden yüzde 400 lere varan zorunlu trafik sigortası zamları oldu. Yalım, fiyat artışlarını hazırlattığı pankartlarla kamyonculara sundu. İşte Yalım’ın toplantısından satır başları:

“ Bildiğiniz gibi bende kamyon taşımacılığı yapıyorum. Sizlerin derdini en iyi ben bilirim. Bugün burada yüzde 400 oranında artışlara varan trafik sigortası zulmüne karşı sesimizi duyurmak için toplandık. Haklı ile haksızın birbirine karıştığı, haklının da haksız kadar cezalandırıldığı bu sistem hükümetin vatandaşlar için yapmış olduğu tavan fiyat uygulamasının sonucu, siz kamyoncuların maddi anlamda suiistimal edilmesi olmuştur. Bugün burada milyonlarca insanın uğramış olduğu haksızlığın sesi olarak toplandık.

AVRUPA VE ABD MAZOTA TEŞVİK PRİMİ VERİYOR

Hükümet tarafından zorunlu trafik sigortasına uygulananı astronomik zammın haklı bir gerekçesi yoktur. Hepinizin bildiği gibi, kasko zorunlu trafik sigortasından çok daha pahalıdır. Ancak son zamlardan sonra trafik sigortası kasko ücretlerini çok gerilerde bırakmıştır.  Her gün 45 bin kişi fahiş fiyatlarla sigorta poliçesini ödemek zorunda kalıyor. Emek harcamadan, daha fazla kazanmak için vatandaşa zulüm edilmektedir. Avrupa ve ABD de 8 cent mazot desteği verilmektedir. Dünyada petrol fiyatları düştüğü halde, mazota teşvik şöyle dursun, zam üzerine zam yapılmaktadır.

YOLLARI KAPATMA EYLEMİNE HAZIR OLUN

Bu haksızlığa ‘dur’ demek için önce yasal yollardan hakkınızı arayacağım. Ankara’ya gittiğimde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile görüşeceğim ve bu konuyu TBMM gündeminde sürekli sıcak tutacağım. Olmazsa Uşak’a gelerek sizlerle Ankara-İzmir Karayolunu kapatacağım. Var mısınız? En önde ben yer alacağım. Bana derseniz ki; “Sayın Vekilim, biz istemiyoruz hakkımı arama” o zaman sesimi kısıp oturacağım. Sizlerin vekili olduğum sürece milyonlarca insana yapılan bu haksızlığa ‘dur’ demek için durmayacağım. Eylemse eylem. Sonuna kadar sizlerle olacağım.

SURİYELİ GÖÇMEN ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU GETİRİLİYOR

Sizlerle paylaşmak istediğim bir başka sorun ise Suriye den gelen mültecilerle ilgilidir. Hükümet, şimdi işyerlerinden Suriyeli mültecileri çalıştırmak için yüzde 20 kota ayırmalarını isteyen düzenlemelere gidiyor. Yani Suriyeli sığınmacılara çalışma izni vermek istiyor. Suriyeli sığınmacılara çalışma izni vermek demek, kendi halkımızın çalışma alanlarının daralmasına neden olacaktır.

Uşak'ta binlerce kişi benden iş istemektedir. Ben onlara, 'İşinizi Suriyeliler aldı, kusura bakmayın' mı diyeceğim? Suriyelilere iş verilecek, bu daha fazla kişinin işsiz olacağı demektir. Bunun sorumlusu, Suriyeliler değil iktidardır. İşsiz gençlerimiz dururken sığınmacılara çalışma hakkı verilmesinin sorumlusu hükümettir.  Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye maliyeti, 8 milyar Dolar dır. Bu da binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak, yüzlerce fabrika demektir.

 Sizler doktor reçetesi ile aldığınız gözlüklere bile dünyanın katkı payını ödüyorsunuz. Suriyeli mülteciler aldıkları marka güneş gözlüklerine bile 5 kuruş ödemiyor. Her türlü sağlık masrafları, hiç katkı payı alınmadan devlet tarafından karşılanmaktadır.

Sizler, çocuklarınızı okutabilmek için dershanelere, özel eğitimlere para yetiştirmek için gece gündüz çalışıyorsunuz. Ama Suriyeli, mültecilerin Türkiye de böyle bir dertleri yok. Türk halkına büyük haksızlık yapılıyor.”

Toplantı, Yalım’ın kamyoncuların soruların cevaplamasıyla son buldu.

 

 

Editör: TE Bilişim