Uşak'ta 1 kişi daha gölete düşerek can verdi! Karaağaç ve Kızılcasöğüt göletinde hiçbir önlem yok! Uşak'ta 1 kişi daha gölete düşerek can verdi! Karaağaç ve Kızılcasöğüt göletinde hiçbir önlem yok!
Altın madeni kurulması için ÇED olumlu raporu verilen Murat Dağı’ndaki doğal yapının bozulmaması ve projenin iptali için bir çağrı da Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Onursal Başkanı Uğur Albayrak’tan geldi. Uğur Albayrak, bölgenin doğal yapısının bozulmasıyla buradaki su kaynaklarının tehlikeye gireceğini ve ekolojik dengenin bozulmasıyla, tarımın ve hayvancılığın biteceğini yazdı. Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan ve bunu sosyal medya aracılığıyla ileten Uğur Albayrak, Murat Dağı’nın bir çok yerde bulunmayan şifalı bitkilerin yetiştiği bir bölge olduğunu dile getirdi. Albayrak, “Murat Dağı, civar köylerde bulunan bir çok göletin su kaynağını sağlamakla köylülerin arazilerini, seralarını sulamakta ve içme suyunu karşılamakta ana faktördür. Uşak’ın içme suyunun büyük bir bölümü Küçükler Barajı ile Murat Dağından gelmektedir. Murat Dağı, hayvancılıkla uğraşan bir çok köylünün kredi kullanmadan hayvanlarını otlatmakta geçimini sağladığı,  hayvancılık ile uğraşan vatandaşa ekmek kapısıdır. Bu vatandaşların bir çoğu devletten destek ve hibe almayan kişiler olması nedeniyle ekonomiye dolaylı yönden güç ve destek olan kişilerdir. Murat Dağı, civardaki orman köylüsünün ağaç dikimi, Orman Bakalığı’nın Bünyesinde ağaç kesimi, taşınması gibi işlerle geçim sağladığı, ekmek parasının temel kaynağıdır.  Murat Dağı, kendisinden beslenen 5 akarsu ile 3 ayrı denize dökülen sularının doğuş yeridir. Tahmin ediyorum ki Dünya üzerinde bir dağdan çıkan akarsuların 3 ayrı denize döküldüğü başka bir dağ yoktur. Bu özelliği ile Anadolu yarım adasının Batı Anadolu kısmına can veren en önemli aktörlerin başında gelir” dedi. 

“Bunlar sadece yörenin bir çocuğu, insana olarak bireysel bildiklerim” diyen Uğur Albayrak, “Allah bilir ki Murat Dağı’nın özellikleri, faydaları sayılmakla bitmez. Dağın yok olması ile sadece civar köyler değil Anadolu’nun büyük bir bölümünde hayvancılık, tarımcılık yok olur. Bu insanlar devlete ek yük oluştururlar.  Murat Dağının sadece altınından yararlanmak yerine tarım, hayvancılık, arıcılık, Balıkçılık, orman ürünleri, seracılık, doğa ve dağ turizmi, spor alanları olarak değerlendirilmesinde projeler yapalım.  Bilinmelidir ki, Murat Dağı Yok olmakla sadece Bahadır, Dümenler, Maratlı (Samura) Yeşilyurt (Holuz), Gürlek, Ayrancı (Comburt), Baltalı köyleri Zarar görmeyecek.. Sakarya’ya kadar uzanan bir kolu kırılarak bu civar halkı, Porsuk’a uzanan kolu kırılarak bu civar halkı, Güney’e kadar kırılarak bu civar halkı mağdur olacak. Ülke zarar görecek. Ekonomi zarar görecek. Doğamız Yok olacak. Bunlar Devletimize ek yük getirecek. Kazanan sadece bir yabancı bir firma olacak. Murat Dağı’na sahip çıkmak demek; doğamıza, suyumuza, Dünyada eşi değeri olmayan Sıcak ve soğuk suyumuza, havamıza, Dünyanın en yaşlı Anıt Ağacına. Ekonomimize, insanımıza ve memleketimize sahip çıkmaktır”. 
 
Editör: TE Bilişim