Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Uşak, Kütahya ve Eskişehir’in ortak değeri olan Murat Dağı’na yapılması planlanan altın ve gümüş madeni işletmesinin ÇED raporu kesin olarak iptal edildi. Kütahya İdare Mahkemesi’nin 20 Aralık 2019’da aldığı, ÇED olumlu raporunun hukuka uygun olmadığı kararını, yatırımcı şirket bir üst mahkemeye taşıdı ve konu Danıştay 6. Dairesine taşındı.

Danıştay, bölgeye altın madeni kurulmasının doğru olmadığını ve yerel mahkemenin aldığı kararın yerinde bulunduğuna karar verdi.

Kararı değerlendiren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, bölgenin önemli su kaynağı olan Murat Dağı’nın korunmasının önemine dikkat çekti. Murat Dağı’nın sadece Uşak değil, Kütahya ve Eskişehir için de hayati bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Murat Dağı’nın ekolojik ve ekonomik hayata önemli bir etkisinin olduğunu dile getiren Ali Karaoba, “CHP Uşak İl ve İlçe örgütleri olarak Murat Dağı’na sahip çıktık ve bölgede altın madeni kurulmasının sakıncalarını her fırsatta dile getirdik. Daha önce yerel mahkemenin aldığı kararı iptal için yapılan girişimler de sonuçsuz kaldı. Murat Dağı, sadece doğal yaşam için değil, ekonomik anlamda da önemli bir merkezdir. Buradan çıkan suyla, geniş bir alanda yer alan tarımsal araziler sulanmakta ve besin kaynakları sağlanmaktadır. CHP Uşak İl ve İlçe örgütleri olarak Murat Dağı’na ve diğer doğal güzelliklerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim