Bir dizi ziyaret ve açılış için Uşak’a gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’ye son dönemlerde giren Afgan göçmenlerin ülke için sıkıntılara neden olacağını ve kaçak göçmenlerle ilgili devletin acilen önlem alması gerektiğini söyledi.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Bir dizi ziyaret, inceleme ve açılış için Uşak’a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Destici’ye; BBP MKYK Üyesi Uğur Karaca, BBP Uşak İl Başkanı Erhan Şahin, BBP Uşak İl Teşkilatı üyeleri ve Alperen Ocakları yöneticileri eşlik etti. Burada gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin son dönemlerde afetler nedeniyle zor günler yaşadığını ve dayanışmayla sorunların çözüleceğini ifade etti.

Muhalefet partilerinin felaketler üzerinden siyasi nema çıkarmasını doğru bulmadığını belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bir süre önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini ziyaret ettim. Burada terör unsurlarının temizlendiğini gördüm ve daha sonra sel felaketlerinin yaşandığı Kastamonu, Bartın ve Sinop’u ziyaret ettim. Burada yaşanan sorunları yerinde gördüm ve AFAD duruma elinden geldiği ölçüde müdahale ediyor. Muhalefetin buradan siyasi bir nema üretmeye çalışması doğru değil. CHP’ye devlet para yardımı yapıyor ve bu paraları yiyin veya için diye devlet size ödemiyor. Helikopteriniz var, belediyelerinizin helikopterleri var ve bunları binip bölgeyi gidip yakından inceleyin. Şu anda bir felaket var ve insanların ciğeri yanıyor. Bu zamanda siyaset olmaz, acılar sarılır ve o zaman oturulup hatalar ve eleştiriler sunulur. Fakat bunun sırası şimdi değil” dedi. Destici, dere yataklarının yapılan evlerle ilgili olarak da, “Bu evleri yapan müteahhitler tutuklandı. Bununla yetinilmemeli, bu evlerin yapımına izin veren dönemin belediye başkanları, yöneticileri ve diğer sorumlular da en ağır şekilde cezalandırılmalı” diye konuştu.

AFGANİSTAN’DAN KONTROLSÜZ BİR ŞEKİLDE BU KADAR GÖÇÜN GELMESİ DOĞRU DEĞİL
Türkiye’nin yaşadığı en önemli sorunlardan birinin de Afganistan’dan gelen göç dalgası olduğunu belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Ülkemiz kaçak göçmenlerle uğraşıyor. Türkiye’ye gelen Afganların kimler olduğunu bilmiyoruz. Bunlar Hazara ve Özbek Türklerine belki de zulüm edenler. Tabi bu durumun bir insani bir de hukuki boyutu var. Başından beri diyoruz, Türkiye’ye gelen bu kaçak insan dalgasına artık bir son verin diye. Yapılması gereken bir tampon bölge kurulması ve burada BM’nin de destekleriyle bu insanların himaye altına alınmalarıdır. Yoksa bunlar Türkiye’de çeteleşmeye giderler, hırsızlıklar ve tecavüzler gibi suçlar artar. Bunların olmaması için devletin bunları bir an önce zapturapt alması lazım. Sadece bunlar değil, aynı zamanda Suriyeli yasa dışı göçmenler de belli noktalarda toplanmalıdır. Bunların ülkemizin içine yayılmaları doğru değildir” dedi. 


AFGAN MÜSLÜMANLARLA BİZİM İSLAM ANLAYIŞIMIZ AYNI DEĞİL
Destici, Afganistan’dan gelen göçmenlerin Müslüman olduğunu fakat bunların İslam anlayışlarının Türkiye ile aynı olmadığına da dikkat çekti. Destici, “Bunlar da Müslüman ama bunların İslam dinine bakışları ile bizimki aynı değil. Kadına ve topluma bizim gibi bakmıyorlar” diye konuştu. 


DEVLETİN ÇÖKÜŞÜ BÖYLE OLUR
Konuşmasının sonunda İbni Haldun’dan bir örnek veren Mustafa Destici, “İbni Haldun bir toplumun çöküşünü anlattığında önemli noktalara dikkat çeker. Toplumun çöküşünde; israfın artması, üretimin düşmesi, fiyatların artması, adaletsizlikler, karamsarlığın artması ve bunlarla birlikte düzensiz göçlerin başlaması gelir. Bizler bu nedenle bu düzensiz göç dalgasına karşı acilen önlem alınmasını bir kez daha tekrarlıyoruz” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim