İl Genel Meclisi’nde Seçim heyecanı

Uşak İl Genel Meclisi’nde seçim heyecanı yaşanıyor. Yasa gereği 2 artı 3 yıl için yapılması gereken seçimlerde Meclis Başkanı 1. Ve 2. Başkan vekilleri, 2 katip üye, 3 encümen üyesi ve 9 ihtisas komisyonu üyelikleri seçimi yapılacak.

2014 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından İl Genel Meclisi’nde yapılan seçimle İl Genel Meclisi Başkanlığına Ak Partili Mehmet Nacar seçilmişti. .

NACAR ŞEHİT POLİSLERİ UNUTMADI

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıları Öz Merkez Meclis Salonunda başladı. İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının 1. Bileşimini Uşak Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu yerel Yönetim bölümü öğrencileri de izledi.

Nacar, Nisan Ayı ilk oturumunda Diyarbakır’da şehit edilen 7 polis için tüm ulusumuza başsağlığı dileyerek başladı. Terör belası yüzünden ulusça zor günlerden geçtiğimizi belirten Nacar,” Ancak, el birliği ile dik durarak bu zor günlerin üstesinden gelerek, hep birlikte güzel günlere ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Daha sonra, dolu kadro değişikliği cetvelinde belirtilen kadro hakkında Plan Bütçe ve Hukuk İşleri Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca Merkez Emir Fakı köy sınırları içerisinde kurulması planlanan güneş enerji santrali için İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor da oy birliği ile kabul edildi.

İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı

AK PARTİ GRUBU 2 OY FAZLA

Uşak İl Genel Meclisi Başkanlık, 1. ve 2.  Meclis Başkan vekillikleri, 1. ve 2 katip üyelikleri,3 encümen üyeliği ve 9 ihtisas komisyonu için seçimlerin 5 Nisan Salı günü yapılacağı öğrenildi. Yasaya göre, belirtilen seçimlerin 2 yıl artı 3 yıl için yenilenmesi gerekiyor.

2014 Mahalli seçimlerinde il Genel meclisi üyelikleri dağılımı: AK Parti 10 üye, CHP 5, MHP 3 üye şeklinde gerçekleşmişti. Bu seçimlerde de İl Genel Meclisi Başkanlığının yine AK Parti grubundan çıkması bekleniyor.

 

 

 

Editör: TE Bilişim