Necmettin Erbakan Vefatının 5. Yılında Anıldı

Eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5. yıl dönümünde Erbakan Vakfı’nın düzenlediği etkinlikle Uşak’ta anıldı.

Eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5. yıl dönümünde Erbakan Vakfı Uşak Şubesi tarafından  düzenlenen mevlit ve  hayır yemeği ile  anıldı. Bir açıklama yapan Erbakan Vakfı Uşak İl temsilcisi Halil Kılıç, ''Zalimlere, dünya siyonizmine bu programlarla sesleniyoruz. Diyoruz ki; ey zalimler, ey dünya Siyonizm’i! Erbakan hocayı gömmek yetmez, üzerine beton dökmek yetmez. Üzerine kurşun dahi dökseniz, Milli Görüşü ve Erbakan hocayı bitiremezsiniz diyoruz Allah’ı izniyle.'' dedi.

 

27 Şubat 2011 tarihinde vefat eden Milli Görüş lideri ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için Uşak’ta anma programı düzenlendi. Çakaloz Cami’nde ikindi namazından sonra mevlit okunmasının ardından, Uşak Belediyesi önünde bin 500 kişilik et yemeği ve pilav dağıtıldı.

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

“ERBAKAN’I ÖNCE KUDÜS DİYEN BİR MÜMİN OLARAK HATIRLIYORUZ”

Erbakan’ı anma programı ile ilgili bir açıklma yapan Erbakan vakfı Uşak İl Temsilcisi Halil Kılıç, “Biz Erbakan’ı kendi doğduğu köyden, kendi yaşadığı şehirden, Kudüs’ü farklı görmeyen hatta önce Kudüs diyen mümin adam olarak hatırlayacağız. Biz Erbakan için şahitlik ediyoruz ki; Erbakan işinden, vaktinden, hayatından söz edildiğinde hep işi vaktinden çok bir adam olarak yaşadı. Öyle geldi, öyle gitti, öyle bir iz bıraktı. Allah için bu topraklarda yankılanacak şahitliğimiz budur. Biz inşallah hiçbir zaman Erbakan’ı davasından daha büyük bir hale getirmeden önceki çığır açmış adamların düşürüldüğü sonuçlara düşürmeden, Erbakan’ı bu ümmetin bu asırdaki umudu olarak fakirlerin, zenginlerin, siyahların, beyazların, kadınların ve erkeklerin bütün ümmeti Muhammed’in umudu olarak önümüze getiren Allah’ın büyük bir nimeti ve hatırası olarak hatırlayacağız, sayacağız, seveceğiz. Allah’ın izniyle açtığı çığırı onunda ötesine götüren işler yapacağız. Hepimiz Allah’ın lütfu ve keremiyle bunu becermek için dualar ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

“ERBAKAN HOCA’YI GÖMMEK YETMEZ”

Anma etkinliklerinin amacının sadece Erbakan’ı hayırla yad etmek olmadığını kaydeden Kılıç, ‘’Bu yaptığımız anma programlarıyla sadece hayır dua etmekle kalmıyoruz. Sadece Cenab-ı Allah’tan Erbakan hocamıza rahmet dilemekle kalmıyoruz. Sadece anılarımız tazeleyip duygulanmakla, nostalji yapmakla kalmıyoruz. Elbette ki bunlarda yapılıyor. Hayırla yad edip dualar gönderiliyor. Fakat bu programlarla Türkiye’nin dört bir yanında, hatta Avrupa'nın dört bir yanında yaptığımız bu anma programlarıyla Erbakan Vakfı olarak, milli görüşçüler olarak çok önemli bir mesajı dünyaya veriyoruz. Zalimlere, dünya Siyonizm’ine bu programlarla sesleniyoruz. Diyoruz ki; Ey zalimler, ey dünya Siyonizm’i Erbakan hocayı gömmek yetmez, Üzerine beton dökmek yetmez. Üzerine kurşun dahi dökseniz milli görüşü ve Erbakan hocayı bitiremezsiniz diyoruz Allah’ı izniyle.’’ şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim