USAKPORT.COM// Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yüzde 99’u Uşak Belediyesi’ne ait olan UTAŞ’ın filosuna eklediği tüm araç ve gereçlerin maliyetinin şirket bütçesinden karışlandığını belirterek, “Araçları belediye olarak almak istediğimizde DMO’dan daha fazla maliyet çıkıyor. UTAŞ, piyasa araştırması yaptığı için daha uygun fiyatlara mal ediyor. Bu sayede, vatandaşın desteği ile oluşan belediye bütçesi, daha farklı işlemler için de kullanılabilir hale geliyor” dedi.

ALINAN BÜTÜN ARAÇ VE GEREÇLER ENVANTERE KAYIT EDİLİYOR

Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı

Uşak Belediyesi, UTAŞ kanalıyla yeni araç ve gerçekleri filosuna eklemeye devam ediyor. Belediye, söz konusu araçları kendisi almak isterse, Devlet Malzeme Ofisi’nin belirlediği fiyatlara uymak zorunda kalıyor. Yüzde 99’u Uşak Belediyesi’ne ait olan UTAŞ ise, serbest piyasa araştırması yapıp, aynı ürünü veya teçhizatı yüzde 25’e varan uygun fiyatlarla temin edebiliyor. Uşak Belediyesi, 1 kamyonu Devlet Malzeme Ofisi’nden almak isterse, yaklaşık 230 bin TL gibi bir bedeli bütçesinden ödemek zorunda kalıyor. UTAŞ ise, aynı ürünü piyasa araştırması yaparak yaklaşık 180 bin TL’ye mal ediyor. Ayrıca alınan ürünler, gelir ve katma değer vergisinden de düşülüyor. UTAŞ, aldığı araç ve gereçlerde daha esnek ve uygun maliyetlerle personel istihdam edebilirken, Uşak Belediyesi ise 1 kamyon için 2 şoför alıyor ve işçilik maliyeti artıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, UTAŞ’ın satın aldığı bütün araç ve gerçeklerin şirket bütçesiyle envantere eklendiğini dile getirdi. Başkan Cahan, “Esas olan, halkımıza hizmettir ve bunun için uygun koşulları aramak bizim görevimizdir. Uşak Belediyesi’nin bütçesini düşünmek ve tasarruf etmek zorundayız. Aldığımız her ürünü uygun fiyatlarla temin etmez ve bütçeyi hoyratça kullanırsak, bize bu görevi emanet eden Uşak halkını kötülük etmiş oluruz. Çünkü biz halkımıza 30 Mart seçimleri öncesinde, kaynakları verimli kullanacağımıza dair söz vermiştik ve sözümüzün arkasındayız” dedi.

ALINAN ARAÇLARI KİMSE CEBİNE KOYUP GÖTÜRMEYECEK

“Başbakanlık için Toplu Konut İdaresi neyse, Uşak Belediyesi için de UTAŞ odur” diyen Nurullah Cahan, şöyle devam etti: “UTAŞ, Erhan Akçay döneminde, belediye işlemleri bürokratik engellere takılmasın düşüncesiyle kuruldu ve günümüzde de halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. Ankara’da, İstanbul’da, Afyonkarahisar’da, Manisa’da ve belediyelerimizin neredeyse tamamı, vatandaşa şirketler kanalıyla daha pratik ve hızlı şekilde hizmet ediyor. Geçtiğimiz yaz döneminde, UTAŞ’a bağlı ekipler yol çalışmaları yaptı ve gece yarılarına kadar çalışmalar sürdü. Belediye bünyesindeki araçlar ve personelle gece çalışması yapmak istesek, sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirdik. Fakat UTAŞ marifetiyle, hiçbir sorun yaşamadan işleyişi sürdürdük. Burada tek ilkemiz halkımıza kaliteli hizmetin bir an önce sunulmasıydı”. UTAŞ’a alınan araçların daha sonraki dönemlerde oluşacak olan belediye yönetimlerince de kullanılacağını sözlerine ekleyen Nurullah Cahan, “Alınan bütün araç ve ekipmanlar, faturaları ve tüm belgeleriyle envantere işleniyor. Uşak Belediyesi’ne veya UTAŞ’a aldığımız araçları kimse cebine koyup götürmeyecek. Bizden sonra göreve gelecek olanlar da bizim bugün aldığımız ekipmanları, ekonomik ömürleri yettiği ölçüde kullanacaklar” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim