Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, katıldığı bir televizyon programında, gündemle ilgili soruları yanıtladı. Geçmişin motifleri ve geleceğin inşası projesiyle ilgili ödül hakkında konuşan Başkan Nurullah Cahan, göreve geldiklerinde UTAŞ'ı piyasa ile rekabet edebilir bir hale getirdiklerini ve bunun kente hizmet olarak döndüğünü söyledi. UTAŞ'ın 2013 yılı sonunda 1 milyon TL yıllık gelir elde ettiğini dile getiren Başkan Cahan, "Göreve geldiğimizde UTAŞ'ın piyasada 70'e yakın çeki vurulmuştu. Biz göreve geldiğimizde 1 milyon TL olan bütçesi, bugün 110 milyona çıktı. Şu anda UTAŞ ilimizdeki sayılı firmalar arasına girdi. Bizim her alanda çalışmamız var. 30 çalışandan 975 çalışana yükselttik, battı çıktılar, ucuz ve kaliteli hizmet veren kafeteryalar, termal tesislerimiz var" dedi. Başkan Nurullah Cahan, kentteki kazı çalışmalarının elektrik ve iletişim hatlarının yer altına alınması ve kanalizasyon güçlendirmesiyle ilgili olduğunu belirterek, "Yıl sonuna kadar bütün altyapı çalışmalarını bitireceğiz. 2018'de hiçbir yolumuz ve sokağımız çamurlu olmayacak" diye konuştu. 

"UTAŞ'I PİYASADA AKTİF REKABET EDEN BİR ŞİRKET HALİNE GETİRDİK"
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, özel bir televizyon kanalında gündem ve belediye hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentteki çalışmaları ödüllendirdiğini ifade eden Başkan Cahan, "Uşak bir tarih ve medeniyet şehri, ilimiz efeler diyarı ve cirit memleketi. Bizler istedik bu tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkaralım. Kentimizin cadde, yol, meydan ve sosyal mekanlarını profesyonel bir şekilde yenileme kararıyla yola çıktık. Belediyeler kamu kurumlarıdır ve belediye profesyonel bir ekip işi. Geleneksel mantıkla bir yerlere gelmek mümkün değil. İşe başladığımızda profesyonel çalışan bir ekip oluşturduk ve adaylık döneminde işin ehliyle çalışacağımıza dair söz verdik. Burada bir UTAŞ şirketimiz var ve bunun yüzde 99'u belediyemize ait. UTAŞ halka ait ve onların menfaatlerini koruyan bir yapıda çalışıyor. Biz başladığımızda Fen İşleri Müdürlüğümüzdeki ekipmanımız yetersiz ve aşırı derecede bir personel vardı. Klasik sistemde memur ve işçi değil taşerona yaptırma mantığı vardı. Bu nedenle çalışmayan bütün araçları ve ekibi UTAŞ'a yönlendirdik. Bir şirket nasıl çalışıyorsa öyle bir yapı oluşturduk" dedi.
 
"UTAŞ'IN 1 MİLYON TL OLAN BÜTÇESİ 110 MİLYONA ÇIKTI"
"Eskiden 40 kamyonumuz vardı ve 4 gün çalışıp 3 gün yatardı. Personelin işine geldiği için bu sistemin bitmesi istenmiyordu. Sektör mantığı olmadığı için yapılan işler çok kalitesizdi. Yol ve asfalt yapımı günü kurtaran mantıkla oluyordu" diyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, şöyle söyledi: "Ekibimizi kurduk ve radikal kararlar aldık. Sosyal tesislerimizi şirketimize devrettik ve biz göreve geldiğimizde UTAŞ'ın piyasada 70'e yakın çeki vurulmuştu.  1 milyon TL olan bütçesi, bugün 110 milyona çıktı ve ilimizdeki sayılı firmalar arasına girdi. 30 personeli, 975 çalışana yükselttik, battı çıktılar, ucuz ve kaliteli hizmet veren kafeteryalar, termal tesislerimiz var. Tesislerimiz profesyonel anlamda ve özel sektörle yarışacak mahiyette hizmet veriyor. Memurların beklediği ve çalıştığı bir yapı vardı. Ne işi var zabıtanın termal tesiste. Hantal ve işlemeyen bir yapıyı ortadan kaldırdık. Kayaağıl'a 24 termal apartı biz kazandırdık. Tertemiz ve pırıl pırıl çalışıyor. Sivaslı'da taş ocağımız vardı ve çalışırsa çalışıyordu. Şu anda günde 5 bin tonluk kapasiteye çıktık. Beton şirketi kurduk ve beton fiyatlarını belli bir seviyede tuttuk".

8 YIL SONDA İLİMİZİN TAKIMI PROFESYONEL LİGE YÜKSELDİ
Uşakspor'un 8 sezondur BAL'da yükselme mücadelesi verdiğini kaydeden Başkan Cahan, UTAŞ'ın destekleriyle takımın maddi anlamda önünün açıldığını ve diğer kulüplerle rekabet edebilir hale geldiğini bildirdi. Başkan Cahan, "8 yıldır futbol amatör ligdeydi ve baktık olmadı, vatandaşa söz vermiştik ve Uşak'ın üst liglere çıkmasını hedefledik. Baktık olmuyor ve şirket vesilesiyle güçlü bir takım kurduk ve takımı 3'üncü lige çıkardık. Şu anda grubun lideriyiz ve ilimizin değeri olan basketbol takımımız var ve Uşak Belediyesi olarak maddi ve manevi desteklerimiz oldu. Basketbolda oyuncular paralarını alamadığı için oynamıyordu ve takımı şirket aracılığıyla belediye bünyesine aldık.  Altyapı, park bahçe, ekmek fabrikalarımız, termalimiz ve spor kulüplerimizin hepsini şirket vesilesiyle yapıyoruz. Bunu AK Parti Genel Merkezine gönderdik ve şu anda ilimizde 5 bin kişinin ekmek yediği bir yapı oluşturduk. İlimizi sporda üst liglere taşıdık ve genel merkezimiz tarafından ödüle layık görüldük. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü ile ödülümüzü aldık. Şirketin kazanımlarının hepsinde halkımızın payı ve hakkı var. Tüyü bitmedik yetimin hakkını en doğru şekilde koruduk ve böylesi bir ödülle çalışmalarımızı taçlandırdık" ifadelerini kullandı. 

UŞAK'IN EN DERİN ALTYAPI ÇALIŞMASI BAŞLADI
Son günlerde en yoğun eleştirinin altyapıya yönelik olduğunu söyleyen Başkan Nurullah Cahan, kentteki bazı bölgelerde elektrik ve iletişim hatlarının yer altına alındığını kaydetti. Söz konusu çalışmaların bitmesi durumunda bir an önce kaldırım, yol ve refüj düzenlemelerinin yapılacağını söyleyen Başkan Cahan, "Üst yapıyı istediniz kadar güzel yapın, altı sağlam olmadıktan sonra ayakta kalma gibi bir şansı yok. Göreve başladığımızda bazı mahallelerimizde çamaşır makinesinin çalıştırılmaması söz konusuydu. Kanallar çok eskiydi ve ihtiyaca yanıt vermiyordu. Bozkurt, Aybey, Elmalıdere ve Mehmet Akif Ersoy Mahalllerinde bir altyapı yenileme çalışması yaptık. Bütün buraların alt yapısını güçlendirdik ve sonra üst yapıyı düzenledik. İlimizin coğrafi yapısı biraz değişik olduğu için zaman zaman yoğun yağışlarda sıkıntılar oluyor. Kemalöz yüksekte yer alıyor, Küçükçarşı ara bölge gibi ve buradan gelen yoğun yağmur suları, Hakkı Yağcı Caddesi ve Dere sokakta birikiyor. Buna çözüm için yoğun bir mesai harcıyoruz. Altyapıya ciddi anlamda para harcıyorsunuz ve bunu gösterme gibi bir şansınız yok. Uşak tarihinin en derin kazısını yapıyoruz ve 11 metre derinliğe kadar indik. Ilıcaksubaşına kadar yapacağımız kazıyla yağmur suları Karaağaç deresine inecek. Böylece ilimizi yoğun su taşkınları ve selden koruyacağız" dedi. 

YIL SONUNA KADAR BÜTÜN KAZI ÇALIŞMALARI BİTMİŞ OLACAK
Kentin hemen hemen her bölgesinde kazı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Başkan Cahan, şöyle konuştu: "Ulubey yolu bu yıl bitti ve şimdiki hedefimiz Sivaslı yolu. Yılbaşına kadar elektrik iletim hatlarını Deri Karma OSB'ye kadar yer altına alacağız. Yol, kaldırım ve refüj düzenlemelerini gerçekleştireceğiz. Çivril, Barbaros ve kentin muhtelif noktalarında elektrik ve iletişim hatları yer altına alınıyor. Yıl sonuna kadar bütün kazı çalışmalarını bitireceğiz ve yılbaşında bozuk yol ve çamur sokak bırakmayacağız. Halkımızın zaman zaman tepkisini alıyoruz ve ben hepsine teşekkür ediyorum. Onların eleştirilerini ve sitemlerini önemsiyorum ve zahmet olmadan rahmet olmaz diyorum." 
Editör: TE Bilişim