USAKPORT.COM// Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 1 yıllık çalışmaları değerlendirdi. 30 Mart’ta belediye başkanlığı görevinde 1 yılı tamamlayacak olan Nurullah Cahan, kentte büyük projelerin hayata geçmesi için zemin hazırladıklarını belirterek, “Kent Park, kentsel dönüşüm ve diğer faaliyetler konusunda önümüzdeki günlerde yeni çalışmaların hayata geçtiğini hep birlikte göreceğiz. Günü birlik halkın gözüne hitap edecek çalışmaların yanı sıra, kentte kalıcı yarar sağlayacak faaliyetlere önem veriyoruz. Bunların başında kentsel dönüşüm ve kent park geliyor” dedi. Cahan, SSK evlerindeki dönüşüm projesinin yargı engeline takıldığını belirterek, “Burası için de karşı davayı açacağız. Amacımız halkın yararına olan dönüşümün hayata geçmesini sağlamak” dedi.

İLK İŞİM KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ OLDU

Göreve geldiğinde ilk önem verdiği konunun kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Nurullah Cahan, “Başkan seçildiğimde ilk işim, Kentsel Dönüşüm projesine hız kazandırmak oldu. Bu konuda girişimlerde bulunarak, projeyi hızlandırdık. Şu an söz konusu sahada, dev bir şantiye kuruldu. Bin 50 konut ve 943 işyeri 2 yıl gibi bir süre içinde tamamlanacak. Resmi daireler ve bankalar bu bölgede ağırlıklı olarak hizmet verecek. Bu sayede yepyeni bir Uşak oluşacak. En önemlisi ilimizdeki trafik problemini çözeceğiz. Vatandaşımız, Mecburiyet Caddesi olarak adlandırılan İsmetpaşa Caddesi mahkumiyetinden kurtulacak” dedi.  

KENT PARK İÇİN ESKİ ADLİYE BİNASI YIKILACAK

Kent Park’ı aday adaylığı döneminde anlatmaya başlayan ve göreve geldiğinde projeyle ilgili zemin oluşturma çalışmalarına ağırlık veren Nurullah Cahan, “Seçilmeden önce söz verdiğim “Kent park” projesi, eski meteoroloji binasının yıkılmasıyla başladı. Bu büyük proje hakkında da buradan bir müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki ay, eski adliye binasının yıkımına başlayacağız. Binanın yıkımı için herhangi bir sorun kalmadı” dedi.  “Uşak’ta yaya geçitleri sorun olmaya devam ediyor” diyen Nurullah Cahan, şöyle devam etti: “En büyük sorun da İl Özel İdaresi kavşağında yaşanıyor. Buraya bir üst geçit yapmayı düşünüyoruz. Ancak bunu her zaman söylediğim gibi ortak akılla yapacağız. Şehir planlamacıları gerekli incelemeleri yaptıktan sonra halkımızda uygun görürse öyle yapacağız. Bir de pek çok kaldırımda yayaların yürüyeceği bir plan yok. Örneğin Garanti bankası aralığı, Tapu Dairesine kadar yayalar yürüyemiyor. Bu tip cadde ve sokakları araçların tek şerit halinde geçeceği hale getirip, kaldırımları genişleteceğiz. Uygun olan kaldırımlara ya da yola bisiklet yolları yapmayı düşünüyoruz. Bu arada Üniversite Uşak arasındaki bisiklet yolu da yakın zamanda hizmete girebilir.” SSK evlerindeki dönüşümle ilgili konuşan Nurullah Cahan, “105 Evler ve Küçük Çarşı gibi bir şehir katliamı olmaması için SSK Bloklarının bulunduğu alanda Belediye Meclis kararı ile yapılaşmayı durdurmuştuk. Yapılan itirazlar üzerine,  Manisa 1. İdare Mahkemesi, “Yürütmeyi durdurma” kararı verdi. Meclis kararı zapta geçirilirken, “Riskli bin yerine riskli alan” yazıldığı için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Gerekli düzeltmeleri yaparak bu karara itiraz edeceğiz” dedi.

YOL VE SOKAK ONARIMLARI BAŞLIYOR

Uşak halkının en fazla sitem ettiği konularından birisinin yollardaki bozukluk olduğunu kaydeden Nurullah Cahan, “Bozuk yollarda ulaşım çok zor sağlanıyor, araçlar bozuluyor, sürekli vatandaşlar şikâyetçi oluyordu. Belediye Başkanı seçildiğimde elimizde bir adet asfalt yama aracı vardı. İhtiyacımızı karşılamaktan uzaktı. Şimdi iki yama aracı daha aldık. Bu yıl Uşak yollarlı için onarım ve bakım yılı olacak” ifadesini kullandı. Sosyal faaliyetler hakkında konuşan Cahan, “Uşak’ın tanıtımı için sosyal ve kültürel çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bu konuda en çok da Uşak halılarını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.  Dokur Evi’nde kadınlarımıza Uşak halısı dokumayı öğreteceğiz. Daha sonra evlerinde tezgâhlarda Uşak halısı dokutarak seri üretime geçeceğiz. Hem kadınlarımıza ekonomik bir katkı sunmuş olacağız. Hem de Uşak Halısını dünyaya tanıtarak eski ihtişamlı günlerine döneceğiz” dedi.

Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı

 

Editör: TE Bilişim