CHP GRUBUNDAN SORU YAĞMURU

Uşak Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı CHP grubunun soru bombardımanlarıyla açılışını yaptı. CHP’li üyeler Mehmet Karakoç ve Mustafa Güngör, “Caddenin trafiğe açılmasından, Kent Park projesi, Kayağıl apart ücreti, Uşak’ın su sorununa ve yeni otogarın akıbetine kadar bir çok konuda soru yağmuruna tuttular.

Uşak Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı 16 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Ek maddelerin görüşülmesi sırasında, Uşak Belediye Meclisi CHP’li üyeler, Mehmet Karakoç ve Mustafa Güngör:  Kent Park projesinde eski adliye binasının olup olmayacağını, İsmetpaşa Caddesinin trafiğe açılıp açılmayacağını ve tentelerin kaldırılıp kaldırılmayacağını, Uşak otobüs terminalinin iptal edilip edilmediğini, Uşak’ın susuzluk probleminin olup olmadığı,  Kayağıl Termal tesisi apart ücreti, Sigorta pazarı, belediye içi müdür atamaları ve Dokuz Sele çayının akibeti konusunda soru önergesi verdiler.

Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı

ÖDÜLLÜ PROJELER NE OLDU?

İlk soru önergesini veren CHP'li üye Mehmet Karakoç önergesinde şunları sordu:

“Uşak –İzmir Karayolu kaynak İplik Fabrikası yanında yapılması planlanan ve ödüllü proje olan Uşak Otobüs Terminali için ihale yapıldığı, Uşak kamuoyunca bilinmektedir. Uşak Otobüs Terminali iptal edilip edilmediği, iptal edildiyse neden iptal edildiği ve yapılması planlanan yeni yerin neresi olduğu konusunda meclisimize bilgi verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.”

Karakoç, ikinci soru önergesinde, “ Uşak’ta kampus bölgesi olarak bilinen ve içerisinde, Orman İşletme Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kız Meslek Lisesi , Orhan Dengiz Anadolu Lisesi, Atatürk Spor Salonu, statyum ve adliye binasını içine alan 100 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan Kent Park projesi kapsamında bu binaların yıkılması ve başka yerlere taşınmasının söz konusu olduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir.  

Ancak, Uşak Adliyesi yeni binasına taşınmasına rağmen, eski binaya; denetimli serbestlik müdürlüğü ve icra müdürlükleri taşınma aşamasındadır. Bu durumda  Kent Park projesinin iptal edilip edilmediği, iptal edilmediyse hangi aşamada olduğuü eski adliye binasının proje kapsamında olup olmadığını” sordu.

Karakoç, son olarak İsmetpaşa Caddesinin  yakın zamanda trafiğe açıldığını belirterek, “Bazı işletmelerin Uşak Belediyesi tarafından yapılan tentelerin çevresinin büyük saksılar ve yüksek korkuluklarla çevirerek yolu daralttığı görülmektedir.  Cadde bu mevcut haliyle trafiğe açıldığı takdirde bir çok aracın tentelerin yanlarına dik olarak park edilmesi ile yol araç trafiğine daha da daralacaktır. İsmetpaşa Caddesinin araç trafiğine kalıcı olarak açılıp açılmayacağı, Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan tenteler altındaki masların kaldırılıp kaldırılmayacağı ve cadde ile ilgili başka bir düzenleme olup olmayacağı konusunda meclise bilgi verilmesini arz ederim” dedi.

“UŞAK’IN SUYU YETERLİ Mİ?”

CHP’li Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Güngör de Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a cevaplandırmasını istediği beş ayrı soru yöneltti.

Güngör, “Sigorta kapalı semt pazarına manav ve tuhafiyeci esnafının yerleştirilmesinin ne zaman yapılacağını.

Uşak’ın su ihtiyacını karşılayan  Küçükler Barajı’ndaki ve mevcut derin kuyularda su rezervlerinin yeterli olup olmadığını, yetersizse mevcut suyun verimli kullanılması konusunda ne gibi tedbirler alındığını ve diğer illerde olduğu gibi Uşak’ta su sıkıntısının yaşanıp yaşanmayacağını.

Kayağıl Termal tesislerinde apart ücretlerine yapılan zamdan dolayı halkın tepkili olduğunu, apart ücretlerinin yeniden belirlenmesi için çalışma yapılıp yapılmadığını, Halk arasında vatandaş tabiri ile “Garip günü” uygulaması diğer günler paralı uygulamasının yapıldığını, bu durumun vatandaşlar arasında ayırımcılığa neden olduğunu, bu uygulamanın kaldırılıp kaldırılmayacağını.

Belediye içerisinde yapılan birim müdürlerinin değiştirilmesine ait atamalarda görevde yükselmede en önemli unsur olan gerekli deneyim ve liyakat kurallarına uyulup uyulmadığını, Yeri değiştirilen personel ve müdürlere  konumuna uygu iş verilip verilmediğini.

Kentsel Dönüşüm projesi içerisinde  kalmış olsa da mevcut haliyle çevreye koku ve sinek yayan ve görsel olarak da iyi görünmeyen Dokuzsele Çayı için geçici de olsa bir çalışma olup olmadığını” sordu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, CHP Grubunun sorularına meclisin 4 Ağustos 2014 pazartesi günü yapılacak oturumunda cevap vereceklerini belirterek oturumu kapattı.

 

 

Editör: TE Bilişim