Ölçü aletleri kullanıcılarına uyarı

Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü uyardı: "Ölçü aleti kullanıcılarının mağdur duruma düşmemeleri için en geç 28 Şubat'a kadar ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir"

Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak, ölçü aleti kullanıcılarının mağdur duruma düşmemeleri için en geç 28 Şubat'a kadar ilgili kurumlara müracaat ederek muayenelerini yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene sürelerinin damgalandıkları yıldan başlanarak hesaplandığı belirtildi..

Ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için ilgililerin Uşak Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğu'na müracaat etmeleri gerektiğini vurgulanarak,

"Zamanında müracaat etmeyenler hakkında 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 14. ve 15. maddeleri gereği idari ve cezai işlem uygulanacaktır. Ceza miktarı her bir ölçü aleti için bin 674 liradır. Ölçü aleti kullanıcılarının mağdur duruma düşmemeleri için en geç 28 Şubat'a kadar ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Uyarı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!

 

ÖLÇÜ ALETLERİ KULLANICILARINA PERİYODİK MUAYENE UYARISI

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümleri gereğince; ölçü aleti kullanıcılarının her iki yılda bir(elektrik, su ve gaz sayaçları için 10 yılda bir) periyodik muayenelerini yaptırmaları zorunludur. Periyodik muayene müracaatları 2015 yılı Ocak ayı başından 02.03.2015 tarihine kadar yapılabilecektir.

Ölçü aleti kullanıcılarının kullandıkları ölçü aletlerine göre aşağıda yazılı mercilere müracaat etmeleri gerekmektedir 

Akaryakıt ve LPG otogaz sayaçları ile tartım kapasitesi 2.000 kilogramın üstünde olan tartı aletleri ile elektrik, su ve gaz sayaçları için Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü,

I ve II. Sınıf tartı aletleri(sarraf ve eczane terazileri), tartım kapasitesi 2.000 kilogram ve altında olan ve barkod çıkarma, çıktı verebilme ve başka elektronik cihazlarla çalışabilme özelliğine sahip tartı aletleri ile otomatik tipteki tartı aletleri için Bakanlığımızca yetkilendirilmiş muayene servisleri,

Tartım kapasitesi 2.000 kilogram ve altında olan basit elektronik ve mekanik tartı aletleri, tek parçalı ağaç metreler, akıcı maddeler için hacim ölçüleri ve kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri için Uşak Belediye Başkanlığı-Ölçüler ve Ayar Memurluğu

Periyodik muayene için zamanında müracaat edilmemiş ölçü aletleri için 1.674 TL idari para cezası uygulanabilecektir. Ölçü aleti kullanıcılarının mağduriyet yaşamamaları için konuya gereken önemi vermeleri gerekmektedir.

Ayrıca terazi kullanan esnaflarımızın mağduriyet yaşamamaları adına Çin malı olarak tabir edilen uygunsuz teraziler ile üzerinde “ALIM VE SATIM İŞLERİNDE KULLANILAMAZ” ibaresi yazılı ticarette kullanımı yasak olan terazileri kullanmamaları ve yeni alacakları terazilerin üzerinde aşağıda yer alan işaretlemelerin bulunmasına dikkat etmeleri gerekmektedir.

İlgililere önemle duyurulur.”

Editör: TE Bilişim