KUYUMCULARA ÖZEL GECE BEKÇİSİ

Uşaklı kuyumcular, hırsızlık olaylarının önüne geçmek için gece bekçisi uygulaması başlattı

Uşaklı sarraf ve kuyumcular, olası hırsızlık olaylarına karşı gece bekçisi görevlendirdi. Kentteki 74 kuyumcu ve sarrafın daha güvenlikli bir ortamda çalışabilmesi için çalışma başlattıklarını ifade eden Uşak Kuyumcular Sarraflar ve Saatçiler Odası Başkanı Atalay Savaş, polise yardımcı olacaklarını ifade etti. Her şeyi güvenlik güçlerinden beklemenin doğru olmadığını ifade eden Savaş, “Güvenlik güçleri olası sorunlarda, hemen polisle irtibata geçip kayıpların önüne geçecek” dedi.

GECE BEKÇİSİ
Uşak’ta Cumhuriyet Meydanı ve Bedesten çarşısında hizmet veren sarraf ve kuyumcular için özel güvenlik hizmeti alındı. Daha önce yaşanan bazı hırsızlık olaylarının sarraflara zarar verdiğini gerekçesiyle 2 tane özel güvenlikçi, gece bekçisi pozisyonunda görevlendirildi. Bekçilik hizmetini karşılayacaklarını belirten Uşak Kuyumcular Sarraflar ve Saatçiler Odası Başkanı Atalay Savaş, polise alternatif üretmeyeceklerini belirterek, “Bizim amacımız güvenlik güçlerine alternatif bir birim kurmak değil. Aksine polisi destekleyen ve olası hırsızlık olaylarını anında haber veren bir mekanizma oluşturduk” dedi. Güvenlik görevlilerinin işyerlerinin yoğun olduğu bölgelerde devriye gezeceğini kaydeden Atalay Savaş, projenin diğer illerde uygulanmadığını vurguladı.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

“ÖNLEMİMİZİ ALDIK”
Kuyumcuların yoğun olduğu bölgelerde önlem alındığını kaydeden Savaş, “Üyelerimizin yoğun olarak bulunduğu bölgede geceleri polis ekiplerine yardımcı olmak, oda üyelerinin iş  yerlerinin güvenliğine katkı sağlamak amacıyla özel güvenlik hizmeti satın aldık. Bu günden itibaren iki özel güvenlik görevlisi sabaha kadar bölgede devriye atacak ve iş yerlerinin güvenliğini sağlayacak. Bir olumsuzluk yaşandığında polis ekiplerine bilgi verecek. Bu güne kadar bölgede her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ancak biz önlem almanın yerinde olacağını düşündük. Amacımız emniyet mensuplarına yardımcı olmak ve oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek” dedi. 

Editör: TE Bilişim