Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
31 Mart yerel seçimlerinde, 7’inci seçilerek Türkiye genelinde görevde en uzun süre kalan 2’inci belediye başkanı olma unvanını koruyan Selçikler Belediye Başkanı Osman Çakar’ın yeni dönemdeki ilk icraatı vatandaşa verdiği ‘Selçikler Kart’ sosyal yardım uygulamasını hayata geçirmek oldu. 
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, AK Parti’den bir kez daha aday gösterilen ve yüzde 58 oyla seçimi kazanan Sivaslı’ya bağlı Selçikler Belde Belediye Başkanı Osman Çakar, vatandaşa  kampanya döneminde verdiği 22 taahhüdü yerine getirmek için çalışmalar başladı. İlk olarak dar gelirli vatandaşları tespit ettiren Osman Çakar, beldedeki 80 aileye, sosyal yardım kartı dağıttı. 



İhtiyacı olan ailelere verilen Selçikler Kart’la, beldede bulunan 4 marketten aylık 100’er TL’lik alışveriş yapma hakkı tanındı. Sigara ve alkol alımının dışında, gıda ürünlerinin temini için kullanılan Selçikler Kart, belediye tarafından belirlenen ve maddi anlamda geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara veriliyor. Belediyenin gelir durumuna göre dar gelirliye destek verdiğini belirten Belediye Başkanı Osman Çakar, “Son seçim döneminde, vatandaşa sosyal yardım yönünde bir sözümüz oldu ve bunu yasaların bize verdiği yetki ile belediye bütçemizi göz önünde bulundurarak hayata geçirdik. Aylık ortalama 8 bin TL gibi bir bütçeyle halkımıza elimizden geldiği ölçüde destek vermeye çalışıyoruz” dedi. 

SİGARA VE ALKOL YASAĞI KOYDU
“Bu kartı alanlara ve ilçemizdeki marketlere bazı şartlar koştuk” diyen Osman Çakar, şöyle konuştu: “Kartı kullan vatandaşlarımızın bu yolla sigara ve alkol almalarını yasakladık. Bunu market sahiplerine de şart koştuk. Eğer alkol veya sigara alımı tespit edersek, hem kişinin kullandığı kartı, hem de marketin sözleşmesini iptal edeceğimizi belirttik. Biz bu parayı, halkımızın bize verdiği yetki ve devletimizin sağladığı desteklerle veriyoruz. Burada keyfi bir kullanımın söz konusu olmaması lazım. Kimsenin özel hayatına müdahale düşüncesiyle değil, milletin ve devletin bize yüklediği sorumluluğu baz alarak böyle bir karar verdik”. 



    Beldede bulunan mezarlığı da yenilemeye başladıklarını dile getiren Osman Çakar, “Mezarlığımızın bulunduğu bölgeyi iyileştireceğimizi ifade ettik ve göreve gelir gelmez 970 metrelik istinat duvarının inşasına ve çevre düzenlemesi faaliyetlerine başladık. Yaklaşık olarak 200 bin TL’nin üzerinde bir yatırımla mezarlığımızı yenileyeceğiz” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilişim