USAKPORT.COM// Prof. Dr. Talat Koçyiğit Camii’nde Cuma namazı çıkışında TOKİ’deki (kentsel dönüşüm projesi) otel alanının yeşil alana çevrilmesi için imza toplandı. Etkinliğe Kent Konseyi Başkanı ve Sarayaltı Mahallesi Muhtarı Cemil Cevher, Durak Mahallesi Muhtarı Ayşe Kocabıyık, Fatih Mahallesi Muhtarı Cengiz Uludağ ve 2. Etap Ticaret Merkezi adına Fatma Usta katıldı. 

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Ben de mağdurum! AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Ben de mağdurum!

Etkinlikte  konuşan Cevher bundan iki yıl önce de buranın yeşil alana çevrilmesi için iki mahalle adına başvuruda bulunduklarını hatırlattı. TOKİ bölgesinde herhangi bir yeşil alanın olmadığına dikkat çeken Cevher; “Yaklaşık 12 bin metrekare bir alan buranın yeşil alan ve sosyal tesis olarak düzenlenmesini istiyoruz. Eğer burası yeşil alan olursa insanlarımız Atapark’a ve diğer park alanlarına gitmesine gerek kalmayacak.” Dedi.

Bu alanın TOKİ’nin başlangıcından itibaren otel alanı olarak ayrıldığını söyleyen Cevher; “ Biz zaten geçtiğimiz yıl dilekçemizi verirken buranın otel alanı olduğunu biliyorduk. Elimizde 2 bine yakın imza vardı bu imza kampanyamızla bu sayıyı daha artırarak Uşak Belediyesi’nin elini güçlendirmek istiyoruz, destek olmak istiyoruz. Buranın bu yeşil alana ihtiyacı var. Belediye Başkanımız da buranın yeşil alan olmasını istiyor ama netice de buranı yüzde 85’i TOKİ’nin, karar verecek olanlar Bakanlıklar ve TOKİ.” İfadelerin kullandı.

Editör: TE Bilişim