TOPLU TAŞIMA ZAMLARINA KARŞI EYLEM

Uşak’ta toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın geri alınması için “Emek ve Demokrasi Platformu” üyesi yaklaşık 100 kişi eylem yaptı. Eylemciler, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ’la da görüşerek zamların geri alınmasını talep ettiler.

Uşak Tiritoğlu Parkı’nda toplanan “Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, ellerinde pankartlarla İsmetpaşa caddesinde yürüyüşe geçtiler.

Uşak Belediyesi önünde “Emek ve Demokrasi platformu” adına basın açıklaması yapan Üniversite öğrencisi Alican Sağıroğlu, asgari ücrete yapılan zamla, Uşak’ta toplu taşıma ücretlerine yapılan zamları karşılaştırdı. Sağıroğlu, “Asgari ücret 846 TL iken 891 TL olarak belirlenmiştir. Yüzdelik artış oranı 5,3 iken toplu taşıma araçlarındaki bu artışı anlamak mümkün değildir. Yapılan zamlarla Uşak halkına, “Toplu taşıma araçlarını kullanma. Yürü” denmiştir. Tercihini Uşak halkının ulaşım hakkından yana kullanması gereken Uşak Belediye Başkanı, akaryakıt, yedek parça, işçilik maliyetlerindeki artış bahanesiyle, tercihini dolmuşçu esnafından, onu temsil eden oda ve derneklerden yana kullanmıştır. Yoksul halk ise her zamanki gibi oyu alındıktan sonra değersizleştirilmiştir” dedi. Grup, Uşak belediye binası önünde bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

ULUDAĞ’A İMZALARI SUNDULAR

Daha sonra, Emek ve Demokrasi Platformu adına bir grup, Uşak belediye Başkanı Nurullah Cahan kent dışında olduğu için, yardımcısı hakan Uludağ ile görüştü. Zamların geri alınması için topladıkları 4 bin 500 imzayı Uludağ’a sunan grup üyeleri adına konuşan Özgürlük ve Dayanışma Partisi Uşak İl Başkanı Mahmut Uludağ, “Sayın Başkan bu zamlar emekçi halkın belini bükmüştür. Şu anda Ege Bölgesi içerisinde toplu taşım ücreti en yüksek olan ildir. Biz “Emek ve Demokrasi Platformu” olarak sizlerden şunları talep ediyoruz:

1-    Yapılan zamlar geri alınsın.

2-    Üniversiteye giden araç sayısı artırılsın.

3-    Araçlar engelliler için uygun hale getirilsin.

4-    Kartlı sistemden vazgeçilsin.  Lütfen bu taleplerimizi dikkate alın. Bunlar Uşak halkının talepleridir” dedi.     

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “Halkın talepleri bizim için en önemli unsurdur. Ancak, toplu taşım ücretlerine zam kararını Uşak Belediye Meclisi almıştır. Kaldırılması için yine Belediye Meclis kararı gerekmektedir. Bu konunun meclis gündemini alınması için uğraşabiliriz. Araçların tamamının engelliler için uygun hale getirilmesi için çalışmalarımız önceden başlamıştı. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Uşak Üniversitesi’ne araç sayısının artırılması için de bir takım projelerimiz var. Uşak’ın birçok mahallesinden üniversiteye hat açılması için otobüsçülerle görüşmeler sürüyor. Yakında bu da gerçekleşecektir. Kartlı sistem konusunda vatandaşlar, belediye ve otobüs sahipleri sıkıntı yaşamaktadır. Ancak, bizden önceki dönemde e-kart şirketi ile 10 yıl anlaşma imzalanmış. Bu konuda ne yapılabilinir? Bilemiyorum” şeklinde yanıt verdi.

Heyetin Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ile görüşmelerini eylemcilere aktarmasının ardından grup eylemlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim