ADD UŞAK ŞUBESİ “METAL İŞÇİLERİNİN GREVİNİ DESTEKLİYORUZ”

ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, Bursa’da Renault fabrikasında başlayıp tüm otomotiv sanayine yayılan ve ardından diğer metal iş koluna sıçrayan ve 13 gündür devam eden grevleri desteklediklerini açıkladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında 13 gündür süren metal işçilerinin grevine ADD olarak destek verdiklerini belirtti.

Metal sanayini de kapsayan işçi eylemleri sürdüğünü kaydeden Güvenir, “ Çığ gibi büyüyen bu haklı direniş en gelişmiş iş kolundaki vahşi sömürüyü ortaya koyduğu gibi, ülkemizde sendikal mücadele ve sınıf sendikacılığının geldiği içler acısı durumu da sergiliyor” dedi.

“OTOMATİV YAN SANAYİ TAMAMEN YABANCILARIN ELİNE GEÇTİ”

Güvenir basın açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Türkiye’de 1970’li yılların başında montaj sanayi başlarken yabancı şirketlerle yapılan sözleşmelerde her yıl kullanılacak yerli parça oranının artırılması ve nihayet yüzde 100 yerli parça ile otomobil üretimine geçilmesi koşulu vardı. Ülkemizin gümrük birliği macerasına gözü kapalı girmesi sonucu bu koşul neredeyse işlemez hale gelmiş yerli parça oranı en alt düzeye indiği gibi, adı yerli olan bazı yan sanayi fabrikalarının da yabancıların eline geçmesi ile sonuçlanmıştır. Bu durumda sadece ucuz işgücü ve denetimsiz çevre koşulları ile en vahşi sömürü düzeninin yürüdüğü bir düzen oluşmuştur. Bu düzenin yürümesinin en temel koşullarından biri de sendikal mücadelenin bastırılması sarı sendikacılığın en üst düzeyde olmasıdır.”

Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi

“ADD HAKLI MÜCADELESİNDE İŞÇİLERİN YANINDADIR”

 Metal iş kolu ve otomotiv sanayi, işçi sınıfının en yoğun şekilde bir arada bulunduğu iş kolu olduğu için bu düzenin sürekliliği de mümkün olmadığını kaydeden Güvenir, “Bursa’daki Renault fabrikasından başlayan büyük direniş, Tofaş fabrikası ile diğer yan sanayinin ardından diğer illerdeki otomotiv ve giderek metal sanayine yayıldı.  İşçiler insanca yaşanacak bir ücret, iş güvencesi ve gerçek sendikacılık için mücadele veriyorlar. İşçi sınıfı bu mücadelede yeni önderlerini kendi içinden çıkartıyor. Bu büyük direniş işverenden çok, bu düzenin devamını isteyen ve sağlayan AKP iktidarını korkutuyor.  Atatürkçü Düşünce Derneği bütün örgütleriyle bu haklı mücadelenin yanındadır. Bu direnişin tek bir işçinin bile zarar görmeden zaferle sonuçlanması için her türlü desteği vermeye hazırdır. İnsanca ücret, iş güvencesi, iş güvenliği ve gerçek sınıf sendikacılığı mücadelesinde bütün çalışanların yanındayız”  şeklinde işçilere desteğini belirtti.

Editör: TE Bilişim