Uşak Belediyesi, yangında farkındalık oluşturmak ve özel çocukları mutlu etmek amacıyla farklı bir etkinliğe imza attı.

Uşak İtfaiyesi Ekipleri, aralarında otizmlilerin de bulunduğu özel gereksinimli çocukları evlerinden ve eğitim gördükleri rehabilitasyon merkezlerinden alarak İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde bir araya getirdi. Burada çocuklara İtfaiye binasını gezdiren ekipler; hepsine itfaiyeci kıyafeti giydirerek yangında kullanılan teçhizatları tanıttı. Yangın söndürme ekipmanlarını tanıyan ve su hortumlarıyla su sıkan çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı. İtfaiye arabasına bindirilen ve şehir turu yaptırılan çocuklara gün sonunda “yangın farkındalık katılım sertifikaları” verilerek ikramlarda bulunuldu.

Pandemi Nedeniyle Yapılamamıştı

Uzun zaman önce bu etkinliği planladıklarını ancak araya pandemi girdiği için yapamadıklarını söyleyen Uşak İtfaiye Müdürü Kudret Aydın, çocukları sevindirmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ve gururlandırdığını kaydetti. Düzenledikleri etkinlik sayesinde hem özel çocukların İtfaiye kurumunu tanıdıklarını hem de yangınla ilgili farkındalık oluşturduklarını söyleyen Aydın; “Çocuklarımıza İtfaiyemizi gezdirdik ve onları yangın söndürme araçlarımıza bindirerek farklı bir deneyim yaşamalarını sağladık. Burada görev yapan İtfaiyecilerimizle konuşma ve sohbet etme fırsatı yakaladılar bu da onların gerçekten çok ilgisini çekti. Çocuklarımız itfaiyeyi tanıyınca çok sevdi ve programın sonunda aralarında itfaiyeci olmak istediklerini söyleyenler oldu. Bu bizi hem tebessüm ettirdi hem de duygulandırdı. Bu denli farklı bir program hazırlayarak hayata geçirebildiğimiz için gerçekten çok mutluyuz” dedi. Kısa bir zaman da olsa çocuklarımızın mutlu olduğunu gördüklerini ifade eden Aydın, yangında farkındalık programı düzenleyerek bu çocuklarımızın hayatına dokunabilmekten dolayı onurlandıklarının altını çizdi.

Çocukların Mutluluğu Yüzlerine Yansıdı

Öte yandan etkinliğe katılan farklı yaş gruplarındaki otizmli ve özel gereksinimli çocuklar programın sonunda neşe içerisinde hep beraber yemek yedi. Bugünün yaşadıkları en mutlu gün olduğunu ifade eden çocuklar; itfaiye arabasına binmekten ve yangın söndürme merdivenine binip su hortumu kullanmaktan büyük keyif aldıklarını ifade etti. Kendilerine verilen katılım sertifikasını çok beğendiklerini söyleyen çocuklar, bu etkinliği düzenledikleri için Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a ve Uşak İtfaiyesine teşekkürlerini sundu.

Çocuklarla birlikte alana gelen rehabilitasyon merkezi yetkilileri; özel gereksinimli çocukların toplumdan soyutlanmadan bu tip programlarla buluşturulmasının önemine değinerek; çocukların yeni meslekleri tanımasının ve özgüvenlerinin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu tip etkinliklerin devam etmesini gönülden arzu ettiklerini ifade eden yetkililer, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı

Editör: TE Bilişim