Uşak Veteriner Hekimleri Odası’nda 2 dönem aranın ardından, Veteriner Hekimi Özgür Uğur tekrar başkan seçildi. Uşak Veteriner Hekimleri Odası’nın 13’üncü olağan genel kurulunda, seçime başkan olarak giren Cavit Ceylan tekrar aday olmadı. Seçimlerde Özgür Uğur, Osman Keskinkılıç ve Diren Keskin’in listeleri yarıştı. Genel kurula katılan 160 üyenin 90’nın oyunu alan Özgür Uğur, 2 dönem aradan sonra, tekrar oda başkanlığına seçildi. Özgür Uğur, daha önce aralıkla oda başkanlığı yapmıştı. Buna göre Özgür Uğur’un başkanlığındaki Uşak Veteriner Hekimleri Odası Yönetimin’nde, Osman Keskinkılıç, Çağdaş Keklikkıran, İlhan Şentürk ve Arif Can Kaya yer aldı.

Beşinci kez oda başkanı seçilen Özgür Uğur, seçimlerin demokratik bir çerçevede yapıldığını ve amaçlarının meslek camiasında birlikteliği sağlamak ve sorunların çözümüne yönelik projeler hazırlamak olduğunu ifade etti. Kendisini bu göreve layık gören üyelere teşekkür eden Özgür Uğur, “Her mesleğin olduğu gibi veteriner hekimlerinin de belli başlı sorunları var. Bunların çözümü için elimizden geleni yapacağız. Uşak’ta seçimde oy kullanması gereken 205 üyemiz vardı ve bunların 160’ı genel kurula katıldı. Bizler seçime belki 3 farklı listeyle gittik, ama seçim bitti ve şimdi tüm üyelerimizin sorunlarına çözüm için elimizden geleni yapacağız. Uşak Veteriner Hekimleri Odası, ilimiz adına ortaya konacak tüm çalışmalarda yer alır ve burada sadece toplumun menfaati gözetir” dedi.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Son dönemlerde tıpkı doktorlar gibi veteriner hekimlerine yönelik saldırıların da gerçekleştiğini belirten Özgür Uğur, “Sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkmalı ve bu noktada veteriner hekimleri de güvence altına alınmalı. Daha geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’de bir meslektaşımız saldırıya uğradı.  Bu vesileyle kliniğinde saldırıya uğrayan Veteriner Hekim Behiye Gümüşkalem ve personeline geçmiş olsun diyor, saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Veteriner Hekimler bir an önce Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmalıdır. Çünkü, bizler de toplum sağlığı için çok önemli bir misyonu yerine getiriyoruz. Bizler sadece evcil hayvanların tedavisini yapmıyoruz, yediğimiz et, yumurta, içtiğimiz süt ve hayvani tüm ürünlerin sağlıklı koşullarda elde edilmesi için çabalıyoruz. Veteriner hekimleri olarak aynı zamanda bizlerin can dostu olan sokak hayvanlarına da destek oluyoruz. Böylesine toplumsal bir vazife üstlenen bir meslek camiasına saldırı kabul edilemez. Daha doğrusu hiçbir ferde saldırıyı doğru bulmuyoruz” dedi.

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü için de konuşan Uğur, “Hayvanları Korumak; İnsanların hayvanlara iyi davranmalarını ve onların daha iyi koşullarda beslenmelerini ve barınmalarını sağlamaktır. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, hayvanlara karşı yapılan haksızlıklara dikkat çekmek ve bu sorunları engellemek için hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla kutlanmaktadır.4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, sadece gözümüzün gördüğü hayvanların değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarının hatırlanması açısından çok önemlidir.  Bu yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün teması; “Dünya Hayvanları Koruma Günü Herkes içindir. Bir taraftan Dünya genelinde hızla artan nüfus, çarpık yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatının dengesini bozarak, diğer canlıları bir yok oluşa doğru sürüklemekte, diğer taraftan maddi kazanç ve eğlence amacıyla hayvanlar, işkence, eziyet ve kötü muameleye maruz kalmaktadır. Son derece üzücü bu tablo 21. Yüz yıl insanına hiç yakışmamaktadır. Sahipsizlik, sokak hayatı, yeterli gıdaya ulaşamama, açlık ve sağlıksız yaşam diğer ciddi bir sorun olarak devam etmektedir. Türkiye’de son yıllarda giderek artan hayvana şiddet olaylarına karşı çıkarılan 5199 sayılı Hayvan Hakları Yasası’na göre hayvanlar mal olarak değil can olarak değerlendirilmekte ve buna paralel olarak cezaların bir bölümünün idari cezalar kapsamından çıkarılıp suç olarak değerlendirilerek arttırılması oldukça önemli bir gelişmedir” dedi.

Editör: TE Bilişim