Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
Uşak’ta TÜPRAG Altın Madeni’nin nakliye işini yapan şirketin sahibi ve aynı zamanda CHP Uşak Milletvekili olan Özkan Yalım, 19 Ağustos’ta Murat Dağı’nda yapılacak olan altın madeni projesine karşı yapılacak çalışmaya tüm vatandaşları ve sanatçıları davet etti. 
Konuyla ilgili ÇED iptal davası açtığını belirten ve TBMM’de bir açıklama yapan Özkan Yalım, “Murat Dağı, ilimizin ve bölgemizin akciğerleridir. Maalesef 8 Mayıs 2019’da Anadolu Eksport firmasına verilmiş olumlu ÇED raporu var. Bunun için kendim bir ÇED iptal davası açtım ve bununla ilgili süreç devam etmektedir. 19 Ağustos’ta Gediz ilçesi Karaağaç Köyü mevkiinde, altın madeni açmak istenen bölgede, açmış olduğumuz dava gereği bir bilirkişi listesi oluşturuldu. Ve yaklaşık 7 kişilik bir bilirkişi 19 Ağustos’ta Karaağaç köyüne gelecekler. Ben buradan Uşak ve Kütahya’daki tüm siyasetçilere ve sivil toplum kurumu başkanlarına ve tüm değerli muhtarlarımıza ve kısacası tüm vatandaşlarımızı bu bölgeye bekliyorum. Çünkü orada açmak istedikleri madeni açmak isterlerse, milyonlarca ağaç ve tarımda kullanılan suyun zehirlenmesi söz konusudur. Uşaklı olan veya olmayan tüm sanatçı dostlarımızı bizlere destek için bekliyorum” dedi. Özkan Yalım, basın açıklamasının sonunda hazırladığı pankartları da basın mensuplarına göstererek fotoğraf çektirdi. 

YALIM, KANADALI BİR ŞİRKETE BAĞLI KIŞLADAĞ’DAKİ ALTIN MADENİN TAŞIMA İŞİNİ YAPIYOR
Öte yandan Özkan Yalım, çevreye olan bu duyarlı davranışının yanı sıra, Uşak’ın Eşme ve Ulubey ilçelerinde faaliyet gösteren, Kanadalı Eldorado Gold isimli şirketin Türkiye uzantısı olan TÜPRAG tarafından altın arama ve çıkarma faaliyeti yapılan madenin de nakliye işini üstleniyor. Daha önce katıldığı bir toplantıda bu konuyu açıklayan Özkan Yalım, “Özkan Yalım ve Özkan Yalım’a ait şirketlerin bir işi olursa, sokaktaki vatandaşlar benim yüzüme tükürebilirler. Bazı kişiler kendi siyasi çıkarları için karalama kampanyası yapıyor. Bunun dışındaki konuşmalara itibar etmeyiniz. Özkan Yalım olarak Anadolu isimli şirketle hiçbir alakam yok. Bunu tüm kameralar ve muhtarların önünde söylüyorum. Sivaslı’da mevcuttaki bulunan ve Eşme’deki altın madenine kireç nakliyesi yapılıyordu. İzmir Torbalı’dan yapılan kireç nakliyatı için Sivaslı Pınarbaşı’nda istihdam olsun diye öncü oldum. Bu kireç Eşme’deki altın madenine gidiyor ve bunun nakliyesini ben kendim yapmaktayım. Altın madeni kuruluş tarihinin 20 yıl olduğunu da belirtiyorum” demişti. 
 
Editör: TE Bilişim