CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, işçilerin 128 milyar doların hesabını sorduğunu ifade etti.

Pandemi döneminde, işçi ve emekçinin hakkının teslim edilmediğini belirten CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, AK Parti’nin 2002’den beri kurduğu hükümetlerin, kaynakları hızla tükettiğini ve şu zor dönemde, işçiye, memura, esnafa ve hatta sağlık emekçilerine dahi hakkının tam o verilmediğini ifade etti.

“128 milyar dolar nerede?” sorusunun önemli olduğunu ve bunun üzerinin örtülmesi için son dönemlerde, gündem değiştirici hamlelerin geldiğini kaydeden Ali Karaoba, “Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ve ilk defa pandemiden dolayı meydanlar boş kaldı. Evet meydanların boş kalması üzüntü verici, fakat daha da acısı işçinin, emekçinin ve esnafın cebinin boş kalmasıdır. Bugün sadece meydanlar değil, çalışanların da cepleri boş kalmıştır” dedi.

Hükümetin tam kapanma dönemindeki tedbirlerinin büyük çoğunluğunun göstermelik olduğunu aktaran Karaoba, “Hükümet, esnafından çalışanına kadar hiçbir kesimi düşünemiyor. Çünkü hazinemizi tam takır kuru bakır bıraktılar. 128 milyar dolarımız olsaydı, bugün bunların hiçbirini konuşmuyorduk. Esnaf ve çalışan kara kara düşünmüyordu” diye konuştu.

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!

Pandemi döneminde en büyük yükün sağlık emekçilerinde olduğunu kaydeden Karaoba, ülkeyi yönetenlerin canını ortaya koyan sağlık personelini düşünmediğini anlattı. Karaoba, “Sağlık emekçileri, her gün ölüm kalım savaşının içindeler ve işin yükünü çeken, personele hakkı verilmiyor. Bugün sadece Uşak özelinde baktığımızda, geçtiğimiz ay sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirlerinin 10’da 1 oranında düştüğünü görebiliriz. Bu tablo çok büyük bir sorunun tezahürüdür. Bizler CHP olarak iktidara geldiğimizde, ülkemizin kaynaklarını eşit ve adil bir şekilde bölüşülecek bir anlayışta hareket edeceğiz. Çalışanlarımızın çektiği sıkıntılar bitecek ve hiçbir ay sonunu nasıl getiririm derdini taşımayacak. Bu bağlamda, tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim